Tech Accesorii

Review ROG Strix Impact II Moonlight White – ASUS a prins gustul perifericelor albe

Review ROG Strix Impact II Moonlight White – ASUS a prins gustul perifericelor albe

ASUS a evoluat mult în ultimii ani de când a intrat pe piața de periferice de gaming, a reușit să capete ceva popularitate și un fan-base mare. Astea se datorează produselor lansate și calitatea acestora, iar ROG Strix Impact II este doar un mouse dintr-o mare de produse, care însă a reușit să mă impresioneze atunci când a venit în teste prima dată. Astăzi vreau să aruncăm un ochi peste versiunea sa albă, numită „Moonlight White„.

Dacă aveți o senzație de deja-vu, aceasta se datorează unui review pe care l-am scris acum câteva zile despre o tastatură cu aceeași culoare. Iar ROG Strix Impact II Moonlight White vine ca și pereche pentru tastatura ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White.

Un mouse creat cu ajutorul jucătorilor profesioniști

ROG Strix Impact II este un mouse de gaming ambidextru cu un senzor optic de 6200 DPI, switch-uri interschimbabile și iluminare RGB. În comparație cu modelul standard, varianta Moonlight White este construită dintr-un plastic opac. În acest fel, producătorul renunță la construcția care făcea mouse-ul să pară ieftin și îi oferă un design mult mai premium.

Design-ul a fost realizat cu ajutorul unor jucători profesioniști, astfel este gândit pentru a fi confortabil și performant. Forma este extrem de plăcută și marginile, chiar dacă realizate tot din plastic, au un grip bun care previne alunecarea din mână. Deasupra acestui grip găsim și două butoane programabile. Aici am găsit însă și prima inconsistența: chiar dacă este prezentat drept un mouse ambidextru, butoanele extra sunt prezente doar pe partea stânga a acestuia, astfel stângăcii vor avea dificultăți în a le apasă.

Review ROG Strix Impact II Moonlight White

Pe burta lui ROG Strix Impact II Moonlight White găsim un buton pentru setarea valorii DPI și observăm și niște skate-uri albe. Comparativ cu versiunile precedente ale mouse-ului, aceste piciorușe par ceva mai fine, ceea ce va îmbunătăți experiența de utilizare.

ROG Strix Impact II Moonlight White oferă un mecanism interesant al butoanelor

Una dintre caracteristicile foarte interesante ale lui ROG Strix Impact II Moonlight White este mecanismul butoanelor. Acesta oferă o distanță mai scurtă a click-ului pentru o acțiune mai rapidă. Acest mecanism folosește arcuri și balamale metalice pentru a balansa cât mai bine butoanele și pentru a păstra o distanță cât mai mică între acestea și switch.

În utilizare, click-urile se simt foarte bine și sunt comparabile ca și feeling cu ceea ce am văzut pe modele foarte populare precum Logitech G Pro Superlight. Asta îi oferă modelului de la Republic of Gamers un feeling foarte plăcut și jucătorii de shootere vor aprecia cu siguranță timpul foarte scurt de acțiune.

Iluminare RGB foarte placută și un cablu foarte urât

Ca-ntrun joc de alba-neagra, ROG Strix Impact II Moonlight White dispune de iluminare RGB foarte plăcută, care se potrivește foarte bine cu aspectul curat al mouse-ului. Din păcate, nu pot spune același lucru și despre cablu.

Review ROG Strix Impact II Moonlight White

Iluminarea RGB este controlabilă din softul Armoury Crate și oferă patru efecte: Static, Breathing, Reactive și Color Cycle. Părțile iluminate de pe mouse sunt rotița de scroll, logo-ul ROG de pe capac și fantele frontale care îi oferă un efect de faruri de mașină. Ai de ales dintr-o gamă aproape nelimitată de culori, astfel îl poți integra foarte ușor într-un setup.

Dacă până aici mi se pare că design-ul este bun, spre foarte bun, un lucru care îl putea strica este cablul. Și fix asta s-a întâmplat în cazul lui ROG Strix Impact II Moonlight White. Cablul este acoperit cu un cauciuc de culoare gri care se simte prost la atingere și este foarte ușor de încurcat. Mi-ar fi plăcut să văd un cablu sleeved, dar măcar este ușor și nu te încurcă în sesiunile de gaming.

Review ROG Strix Impact II Moonlight White

Concluzie

ROG Strix Impact II Moonlight White este un refresh bine-venit pentru un mouse care mi se pare că nu a primit toată atenția pe care o merită. Chiar dacă există pe piață extrem de multe variante interesante, modelele de la ROG nu sunt de trecut cu vederea. Însă cu un nou colorway și o familie de produse asemănătoare, varianta Moonlight White a acestui mouse are potențialul de a cuceri un număr măricel de fani.