Tech

RMTP mouse – adica touchpad si tastatura

RMTP mouse – adica touchpad si tastatura

Mouse-ul RMTP al companiei Hawking Technology a trecut recent pe la FCC (Federal Communications Commission). Este un gadget destul de neobişnuit, care combină ideea unui mouse cu funcţionalităţile unui touchpad şi ale unei tastaturi.

Iată un accesoriu interesant, care s-ar putea dovedi util pe lângă un tablet PC sau un MID mititel. Este vorba despre RMTP mouse-ul celor de la Hawking Technology, care a făcut recent o vizită prin biroul celor de la FCC (Federal Communications Commission). Deşi se numeşte “mouse-ul RMTP”, reprezintă de fapt o combinaţie mai neobişnuită dintre un touchpad şi o mini tastatură. Probabil că ideea de mouse porneşte de la faptul că nu este “ataşat” de niciun dispozitiv, ci este de sine stătător, măsurând doar 95 mm x 54 mm şi încăpând foarte uşor într-un buzunar sau o geantă. Gadget-ul se conectează wireless la PC.

Să nu uităm însă nici de funcţiile “mouse-ului” RMTP. Pentru a-l folosi ca touchpadmulti-touch, nu trebuie decât să apeşi butonul “0″ situat în colţul din dreapta sus al dispozitivului. În “modul touchpad”, tastele nu funcţionează şi întreaga suprafaţă devine un trackpad care recunoaşte gesturi realizate cu unul sau două degete. Pentru a-l folosi ca tastatură, nu trebuie decât să apeşi butonul “Home”. În acest fel, ai acces la micuţa tastatură QWERTY, care este şi backlight, pentru a o putea utiliza şi în medii întunecate. Deocamdată nu există detalii privind preţul sau disponibilitatea pe piaţă a lui RMTP mouse.