Tech

S-a furat Asus NX90 | Laptop News

S-a furat Asus NX90 | Laptop News

Da, aţi citit bine, s-a furat un Asus NX90, modelul adus special în România pentru conferința de presă programată pentru 1 septembrie. Deocamdată nu vă putem spune locația de unde s-a furat, există o anchetă în desfășurare, iar Poliția analizează camerele de supraveghere.

Oficialii Asus în România nu au putut oferi prea multe detalii. Așteptăm un comunicat de presă după terminarea anchetei și atunci vom afla și dacă se va ține conferința de presă pe 1 septembrie sau va fi reprogramată. Ne-au comunicat însă faptul că orice informație, comentariu lasat la acest post si care va duce la găsirea produsului va fi recompensată. Este trist pentru că așa ceva s-a întâmplat în România, dintr-un loc special și supravegheat.

Asus NX90 trebuia să fie lansat oficial în țara noastră la 1 septembrie al acestui an. Despre acest model v-am mai povestit de-a lungul timpului. Este un laptop special, cu design inovator, arată spectaculos și promite să fie un laptop multimedia/desktop replacement de primă mână. Carcasa este din aluminiu lustruit, o tastatură de un negru mat și două touchpad-uri separate, plasate nu în locul lor obișnuit, ci de o parte și de alta a tastaturii. Legat de specificațiile tehnice, vă putem spune că NX90 va fi echipat cu procesor Intel Core i7, o placă video GeForce GT 335M și un spațiu de stocare ce poate ajunge la 1280 de GB HDD (este dual drive). Dispune de USB 3.0 și slot-in Blu-ray drive. Vom reveni cu detalii despre produs, dar și legate de anchetă.

Update: Liviu Marica – PR & Marketing Manager ASUS Romania & Bulgaria – a confirmat pentru LaptopNews furtul laptop-ului Asus NX90, nu este o acţiune de marketing şi totul este cât se poate de adevărat. A fost rezervat în declaraţii, nu a putut să ne ofere încă numele hotelului şi nici foarte multe detalii din ancheta poliţiei. Din câte ne-a spus, Poliţia beneficiază de imagini mult mai clare faţă de pozele apărute în presă şi s-au găsit chiar şi amprente la faţa locului. În acest moment Poliţia caută 3 suspecţi care au participat la furt.

În urma furtului, Asus România a făcut o solicitare de un nou NX90 pentru a nu fi compromis evenimentul de la 1 septembrie, dar totul este incert, fiind foarte puţine modele deocamdată în piaţă. Se speră totuşi că cel furat va fi găsit într-un timp cât mai scurt. Asus România va ieşi cu un comunicat prin care va clarifica toate problemele, cel mai probabil în decursul zilei de luni.