Tech TV

Samsung anunță jocuri în cloud pentru televizoarele Tizen, fără alte detalii

Samsung anunță jocuri în cloud pentru televizoarele Tizen, fără alte detalii octombrie 26, 2021
Tizen-tvs

Samsung a anunțat că intră în arena jocurilor în cloud cu o ofertă pentru platforma sa Smart TV Tizen. Vestea a venit în timpul conferinței pentru dezvoltatori Samsung, iar compania nu a oferit mai multe detalii despre ce jocuri vor fi disponibile, pe ce alte platforme vor fi disponibile, dacă există, sau când se va lansa. Jocurile în cloud sunt un domeniu în care intră mulți dintre marii săi concurenți tehnologici, dar este și un domeniu în care Samsung s-a interesat înainte.

La începutul anilor 2010, Samsung a lucrat cu o companie de streaming de jocuri numită Gaikai pentru a aduce o versiune timpurie a jocurilor în cloud pe televizoarele sale de ultimă generație. Prezentul a fost practic același ca în zilele noastre – Samsung Cloud Gaming vă permitea să jucați jocuri doar cu un televizor, conexiune la internet și controler. Sistemul a fost lansat chiar și în versiune beta, dar apoi noul proprietar al lui Gaikai a decis să meargă într-o altă direcție. Apropo, proprietarul respectiv a fost Sony, iar tehnologia a fost în cele din urmă inclusă în serviciul defavorabil PlayStation Now.

SAMSUNG SE VA CONFRUNTA CU MAI MULTĂ CONCURENȚĂ ÎN 2021 DECÂT ÎN 2012Editorial] When Samsung Smart TV Meets Tizen – Samsung Global Newsroom
În 2021, Samsung se va confrunta cu mai multă concurență decât ar fi avut-o în primele zile din partea unor mari rivali tehnologici – Google își administrează serviciul Stadia, Amazon lucrează la Luna și mai multe companii axate pe jocuri precum Microsoft și Nvidia au propriile lor oferte ca bine. În general, totuși, scopul este de a obține servicii de streaming de jocuri pe cât mai multe platforme posibil, oferind aceeași experiență de joc pe telefoane și televizoare. Într-un întrebări și răspunsuri pe site-ul său, Samsung spune că scopul său cu serviciul său de jocuri în cloud este să permită „utilizatorilor să joace cele mai recente jocuri pe televizorul lor inteligent Samsung echipat cu platforma Tizen”. Pentru mine, acesta se citește ca un serviciu destul de exclusivist, deși asta s-ar putea schimba în viitor.

Samsung mai spune că lucrează cu parteneri la serviciu și că folosește tehnologia web pentru a-l alimenta. Samsung nu a răspuns imediat la o solicitare pentru mai multe informații despre serviciu, dar vom actualiza dacă vom primi răspunsuri.