Smartphones Tech Diverse

Qualcomm Snapdragon 695 este un cip 5G de nivel mediu mai rapid

Qualcomm Snapdragon 695 este un cip 5G de nivel mediu mai rapid

Qualcomm anunță astăzi o grămadă de noi cipuri Snapdragon în gamele sale de produse de nivel mediu și entry-level: Snapdragon 778 Plus, 695, 680 și 480 Plus, oferind mai multe opțiuni producătorilor de dispozitive atunci când vine vorba de alegerea celui mai bun procesor pentru un telefon – și, teoretic, mai multe opțiuni pentru clienți atunci când doresc să cumpere unul.

Cel mai notabil cip nou este Snapdragon 695, care înlocuiește Snapdragon 690 în gama Qualcomm. Spre deosebire de modelul vechi, Snapdragon 695 va suporta atât versiunile mmWave, cât și sub-6GHz ale 5G, ceea ce ar trebui să contribuie la îmbunătățirea vitezei de transmitere a datelor chiar și pe telefoanele mai ieftine (care până acum au avut tendința să nu ofere suport mmWave). Există, de asemenea, o creștere considerabilă a performanței: Qualcomm promite o îmbunătățire cu 15% a performanței procesorului și o randare grafică cu până la 30% mai rapidă în comparație cu 690.

Există, de asemenea, adăugarea curioasă a Snapdragon 680 – un nou SoC numai LTE, care este construit pe același proces de 6 nm, mai modern ca și 695.

Nu este chiar la egalitate cu noul cip 5G pe care l-a anunțat Qualcomm, ci mai degrabă este destinat să ajuta la completarea golului din gama Qualcomm pentru companiile care încă caută dispozitive numai 4G (care pot ajuta la reducerea costurilor în regiunile care nu au încă implementări 5G).

Celelalte două cipuri sunt versiuni reîmprospătate ale modurilor existente. Există Snapdragon 778G Plus, o versiune îmbunătățită a modelului standard 778G pe care compania l-a anunțat la începutul acestui an și Snapdragon 480 Plus, care modernizează Snapdragon 480 existent. Ambele modele promit performanțe îmbunătățite în comparație cu omologii lor non-plus, deși câștigurile sunt mici. 778G Plus, de exemplu, își vede procesorul trecând de la 2,4GHz la 2,5GHz, în timp ce 480 Plus crește viteza de ceas de la 2,0GHz la 2,2GHz.

Cele patru noi platforme de cipuri sunt de așteptat să fie lansate mai târziu în T4 2021, partenerii HMD, Honor, Motorola, Oppo, Vivo și Xiaomi, toți exprimându-și interesul de a folosi cel puțin unele dintre noile cipuri Snapdragon.