Tech Diverse

Microsoft Office, Windows și cloud sporesc veniturile din primul trimestru 2022

Microsoft Office, Windows și cloud sporesc veniturile din primul trimestru 2022

Microsoft a publicat astăzi primul trimestru al rezultatelor sale financiare din 2022, raportând venituri de 45,3 miliarde USD și un venit net de 20,5 miliarde USD (GAAP). Veniturile au crescut cu 22%, iar venitul net a crescut cu 48%. Microsoft a înregistrat o performanță puternică a veniturilor în afacerile sale în cloud, servere și Office în acest trimestru.

Este posibil ca Microsoft tocmai să fi lansat Windows 11 la începutul acestei luni, dar în lunile care preced această nouă versiune de Windows, vânzările de PC-uri au început să scadă în SUA din cauza problemelor de aprovizionare.

Totuși, asta nu pare să fi afectat veniturile Microsoft Windows. Veniturile Windows OEM au crescut cu 10% în acest trimestru, în ciuda a ceea ce Microsoft numește „cererea continuă de PC-uri afectată de constrângerile lanțului de aprovizionare”.

Laptop mode on the Surface Laptop Studio.
Noul Microsoft Surface Laptop Studio.
Fotografie de Vjeran Pavic / The Verge

Veniturile din produsele comerciale Windows și serviciile cloud au crescut, de asemenea, cu 12%, datorită cererii pentru Microsoft 365. Windows 11 abia a sosit pe noi dispozitive la începutul acestei luni, așa că Microsoft și OEM-urile vor spera că problemele de aprovizionare se vor îmbunătăți și că noua operațiune sistemul generează și mai multă cerere pentru laptopuri și PC-uri.

În ceea ce privește Surface, ne aflăm acum în al doilea trimestru al vânzărilor Surface Laptop 4 și Surface Pro 7 Plus pentru veniturile Microsoft Surface. Veniturile de suprafață au scăzut cu 17% în acest trimestru, iar Microsoft spune că acest lucru este legat de un an anterior mai puternic comparabil.

Consolele Microsoft Xbox Series S și X.
Fotografie de Vjeran Pavic / The Verge

A trecut aproape un an de când consolele Microsoft Xbox Series X și Series S au fost pe piață și au crescut continuu veniturile din hardware pentru Xbox în ultimele luni. Veniturile din hardware au crescut din nou în acest trimestru cu 166%, datorită cererii continue pentru consolele Xbox Series X și Series S.

Veniturile globale ale Microsoft din jocuri de noroc au crescut, de asemenea, cu 16%, aproape 3,6 miliarde de dolari pentru trimestrul respectiv și un trimestru record pentru Xbox. Dar veniturile din conținut și servicii Xbox au crescut doar cu 2 procente. Microsoft spune că a existat o „creștere a abonamentelor Xbox Game Pass”, dar compania nu listează o cifră nouă pentru numărul de abonați. Ultimul dezvăluit public a fost 18 milioane de abonați Xbox Game Pass în ianuarie 2021.

Ca întotdeauna, creșterea în cloud este cea care a fost impresionantă pentru veniturile Microsoft, în special pe măsură ce companiile se adaptează la munca hibridă. Veniturile din cloudul inteligent au crescut cu 31 la sută de la an la an, incluzând o creștere de 50 la sută a veniturilor din Azure și alte servicii cloud.

Office a avut, de asemenea, un trimestru puternic, cu veniturile din produsele de consum Office și din serviciile cloud crescând cu 10%, iar abonații consumatorilor Microsoft 365 au crescut cu 19%, până la 54,1 milioane în total.

Versiunile de afaceri ale Microsoft Office și serviciile cloud asociate au crescut, de asemenea, cu 18% în venituri de la an la an, în timp ce veniturile comerciale Office 365 au crescut cu 23%. Dacă vă întrebați dacă companiile trec sau nu în cloud, veniturile din produse comerciale Office au scăzut cu 13% de la an la an, datorită trecerii continue către serviciile cloud.

Sursa: The Verge