Tech

Samsung GALAXY Gear – prezentat oficial la IFA Berlin

Samsung GALAXY Gear – prezentat oficial la IFA Berlin

Samsung GALAXY Gear le oferă utilizatorilor oportunitatea de a fi permanent conectaţi cu device-urile Galaxy. Cu ajutorul dispozitivului, aceştia pot primi notificări referitoare la cele mai recente mesaje primite, apeluri şi mail-uri, alături de alerte, astfel că utilizatorii pot previzualiza acele mesaje, precum şi accepta sau respinge discret apelurile. Când un mesaj primit necesită mai mult decât o privire rapidă, utilizatorii îşi pot lua pur şi simplu dispozitivele Samsung GALAXY şi funcţia Smart Relay va afișa imediat întregul conţinut pe ecran.

Difuzorul încorporat permite realizarea apelurilor hands-free cu ajutorul dispozitivului GALAXY Gear, păstrând în același timp device-ul conectat. De exemplu, un utilizator care iese de la cumpărături cu mâinile ocupate, poate efectua un apel cu ajutorul GALAXY Gear, fără să atingă ecranul. Mai mult, posesorii de GALAXY Gear pot elabora mesaje, pot marca evenimente în calendar, pot seta alarme și pot verifica starea vremii, prin intermediul funcţiei S Voice.

Alături de funcţiile smart, Samsung GALAXY Gear introduce noi funcţii surprinzătoare care le oferă utilizatorilor oportunitatea de a surprinde cele mai importante momente. Cu ajutorul funcției Memographer și al camerei de 1.9MP, cei aflaţi mereu în mişcare pot realiza atât fotografii, cât şi clipuri video pentru a crea repede note vizuale ale celor mai importante și interesante informații pe care le întâlnesc. În plus, acestea pot fi împărtăşite cu cei dragi prin intermediul rețelelor de socializare. Mai mult, funcția Voice Memo le permite utilizatorilor să înregistreze gânduri sau conversații și să salveze acele înregistrări sub formă de text pe dispozitivele GALAXY.

Datorită noului Samsung GALAXY Gear, utilizatorii se pot bucura de o gamă variată de funcţii oferite de noul accesoriu. Funcţia Auto Lock securizează automat şi smartphone-ul, în momentul în care acesta este la o distanţă mai mare de 1,5 metri de telefon. În momentul în care telefonul este din nou în raza de proximitate, Samsung GALAXY Gear îl deblochează, astfel încât informaţiile să fie mereu în siguranţă. Funcţia Find My Device este utilă pentru a afla locul în care se află telefonul sau alte dispozitive smart care în momentul activării funcţiei transmit semnale sonore şi luminoase.

În plus, datorită noului dispozitiv Samsung GALAXY Gear, utilizatorii pot controla melodiile redate de dispozitivele din universul GALAXY. Mai mult, GALAXY Gear poate fi folosit şi ca pedometru pentru a ţine evidenţa activităţilor fizice şi a performanţelor cuantificate în numărul de calorii arse, în numărul de paşi sau în distanţele parcurse.

Samsung GALAXY Gear este un accesoriu definitoriu prin liniile elegante. Design-ul rafinat şi finisajele de înaltă calitate conturează imaginea unei bijuterii de lux care poate fi asortată oricărei ţinute. Forma rotunjită a Galaxy Gear îmbracă elegant încheietura mâinii. De asemenea, interfaţa poate fi personalizată cu uşurinţă. Dispozitivul oferă 10 opţiuni de afişare a orei, iar pentru mai multe variante utilizatorii pot descărca interfeţe adiţionale prin intermediul Samsung Apps. Experienţa GALAXY Gear poate fi personalizată până la cel mai mic detaliu pentru că utilizatorii pot alege din şase culori vibrante: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold şi Lime Green.

Samsung GALAXY Gear va fi lansat împreună cu GALAXY Note 3 în mai mult de 140 țări începând cu data de 25 septembrie 2013. Încă nu avem un preţ pentru acest dispozitiv.

Nu sunt un mare fan al ceasurilor, dar mă încântă ideea de a purta un Samsung GALAXY Gear şi de a avea acces la gadgeturile Samsung prin intermediul acestuia. Sper să-l testăm şi să revenim cu un review detaliat.