Tech Tableta

Samsung Galaxy Tab 10.1 citeste gandurile utilizatorului

Samsung Galaxy Tab 10.1 citeste gandurile utilizatorului

Gigantul producător de semiconductori și echipamente electronice, compania coreeană Samsung este implicată într-un proiect absolut unic în lumea tabletelor. Compania lucrează împreună cu specialiști de la Universitatea Texas din Dallas pentru a face ca o tabletă Android obișnuită să răspundă la gândurile utilizatorului.

Tableta aleasă este Samsung Galaxy Tab 10.1 şi este impresionant faptul că o tabletă Tegra 2, care a ieşit din producție acum 2 ani, este capabilă să utilizeze puterea gândului. Echipa de cercetători americani a companiei lucrează la dezvoltarea unei căști cu senzori EEG (ca și cei folosiți pentru electroencefalografie) care să permită utilizatorului să folosească tableta folosind puterea minții.

Productivitatea nu este scopul principal pentru Samsung, iar compania subliniază faptul că dorește ca persoanele cu dizabilităţi să fie libere să folosească gadget-urile în mod independent. Testele arată că, deși proiectul se află încă în stadiile inițiale de dezvoltare, utilizatorul poate selecta o iconiță, poate porni o aplicație și poate chiar să selecteze o melodie dintr-un playlist.

Este posibil să mai avem de așteptat o perioadă considerabilă de timp până când această tehnologie va intra pe piață, dar este interesant faptul că nu necesită multă putere de calcul. Nu suntem nerăbdători să întâlnim computere care au abilitatea de a ne citi gândurile, dar suntem bucuroși să vedem că persoanele cu dizabilităţi vor lucra mult mai ușor cu viitoare tablete.