Tech Tableta

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 inch soseste in trei saptamani [Foto]

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 inch soseste in trei saptamani [Foto]

După cum v-am relatat, noua Samsung Galaxy Tab 3 10.1 nu va folosi un SoC (system-on-chip) Exynos cu arhitectură ARM, ci va utiliza un procesor Intel. E absolut surprinzător că Samsung renunţă la propriile sale cipuri în favoarea unor produse Intel, mai ales că Galaxy Tab 3 este alternativa mai “ieftină” faţă de seria Galaxy Note.

Este clar că Intel oferă noile sale cipuri Clover Trail Plus la un preţ mai mic decât procesoarele Exynos, care sunt produse de Samsung însuşi. E drept că data trecută nu aveam informaţii despre modelul exact de Intel Atom care va fi folosit, dar acum am aflat că cipul care motorizează Samsung Galaxy Tab 3 10.1 este Atom Z2560.

Acest procesor este dual core şi funcţionează la numai 933 MHz, dar are posibilitatea de a atinge 1600 MHz atunci când este nevoie. Dacă ar rula continuu la 1600 MHz, fiţi siguri că bateria ar fi epuizată în câteva ore, dar Atom Z2560 funcţionează în general la 800 MHz până la 933 MHz şi numai în situaţii deosebite atinge acei 1600 MHz. Unitatea integrată de procesare grafică este licenţiată de la Imagination Technologies şi vorbim despre modelul PowerVR SGX 544 MP2. Sufixul „MP2” ne dezvăluie faptul că sunt două unităţi de lucru înăuntrul acestui cip si amândouă funcţionează la 400 MHz.

Un alt aspect interesant este configuraţia ciudată a memoriei. Samsung Galaxy Tab 3 10.1 are 1.5 GB de memorie RAM LPDDR2, care funcţionează la 1066 MHz, deşi Atom Z2560 suportă 2 GB de memorie. Evident aceasta este tot o măsură de a scădea costurile de fabricare a tabletei.

Din informaţiile pe care le avem până acum, se pare că lansarea va avea loc pe data de 20 iunie 2013, în cadrul unui eveniment organizat de compania coreeană în Londra. Preţul de vânzare al noii jucării încă nu a fost făcut public.