Tech Tableta

Samsung Gloria – viitorul Galaxy Tab de 10 inch?

Samsung Gloria – viitorul Galaxy Tab de 10 inch?

Conform unor zvonuri apărute recent în industrie, viitorul tablet PC de 10 inch al celor de la Samsung, Gloria, va avea o tastatură fizică tip slide, în stilul smartphone-urilor sau al MID-urilor. De asemenea, se va baza pe sistemul de operare Windows 7.

Apar zvonuri interesante în lumea portabilelor, iar unul dintre ele vizează tocmai urmaşul de 10 inch al actualului Samsung Galaxy Tab. Se pare că viitorul tablet PC de 10 inch pregătit de Samsung ar purta numele de Gloria, deoarece ar urma să facă parte dintr-o gamă nouă de tablet PC-uri, cu tastaturi fizice. Astfel, Samsung Gloria ar dispune de o tastatură fizică QWERTY tip slide, similară cu cele întâlnite pe smartphone-uri şi MID-uri, care ar “aluneca” în exterior. Aceasta ar oferi utilizatorilor o a doua metodă de control a dispozitivului, pe lângă touchscreen, ceea ce s-ar putea dovedi foarte util, ţinând cont de faptul că un alt zvon indică Windows 7 ca sistem de operare al tablet PC-ului. Cei de la Samsung ar pregăti pentru acest tablet PC şi o interfaţă specială de utilizare (UI – User Interface).

Samsung Gloria ar ajunge pe piaţă undeva în luna martie-aprilie 2011. Acest zvon provine, se pare, de la două surse (anonime) diferite, însă rămâne de văzut dacă se va dovedi adevărat în cele din urmă.