Tech Tableta

Samsung Galaxy Tab P3100 – o tableta de 7 inch low cost?

Samsung Galaxy Tab P3100 – o tableta de 7 inch low cost?

Galaxy Tab P3100 şi Galaxy Tab P5100 sunt două tablete de la Samsung despre care s-a aflat acum nu foarte mult timp. Nu se ştiu specificaţiile tehnice complete, însă iată că acum au mai ieşit câteva informaţii în plus la iveală.

Se pare că s-ar putea să avem de-a face cu două tablete de 11.6 inch şi de 7 inch. GT P3100 este cea care se presupune că va fi mai mică, low cost şi că va concura cu Kindle Fire de la Amazon. Aceasta probabil va avea o rezoluţie de 1024×600 şi va fi echipată cu un procesor ARM11 cu o frecvenţă între 533MHz şi 800MHz. Toate acestea au apărut în urma unui document de la WiFi Alliance şi cu toate că s-a vehiculat că cele două noi tablete vor fi lansate la MWC Barcelona, se pare că Samsung nu apare pe listă cu vreo conferinţă de presă.

Rămâne să vedem ce ascund cei de la Samsung în mânecă. Nu ne-ar mira dacă toate zvonurile s-ar adeveri, până la urmă toţi au vrut şi vor să se ridice la nivelul Kindle Fire. Şi probabil mulţi dintre ei vor reuşi, sunt tare curioasă cum va ieşi acest mic război şi cine va avea de câştigat mai mult. Intuiţia mea spune că o să reuşească să aducă pe piaţă tablete low cost, dar nu la fel de “low” precum piatra mică de la Amazon care a răsturnat carul mare. Zic eu că o să fie un preţ ceva mai măricel la un 200-250 de euro, dar vor fi mult mai flexibile din punct de vedere al utilizării decât Kindle Fire. Sigur, vom fi cu ochii pe ei şi vă vom pune la curent cu ce informaţii mai aflăm referitoare la performanţe, data de lansare şi preţ.