Laptop Tech

Samsung Seria 9 – a doua generatie lansata

Samsung Seria 9 – a doua generatie lansata

Samsung a lansat în cadrul unui eveniment din Coreea o nouă generaţie de notebook-uri din Seria 9. Samsung NT900X3B-A74 este un model de 13.3 inch şi vine echipat cu procesor Core i7-2637M, 4GB de RAM şi un SSD de 256GB. Placa video este, aşa cum ne-am obişnuit în majoritatea ultrabook-urilor cu Sandy Bridge, Intel HD 3000. În rest, are un cititor de carduri (4in1), WiFi, Bluetooth 3.0, VGA, mini HDMI output, două porturi USB, unul 3.0 şi unul 2.0 şi o baterie cu 6 celule de 40Wh. Are un display SuperBright, HD+LED cu o rezoluţie de 1600×900 şi cântăreşte aproximativ 1,16Kg.

În legătură cu modelul de 15 inch nu ştim la fel de multe. Acesta fiind mai mare, evident va cântări mai mult, aproximativ 1,59Kg. Probabil specificaţiile tehnice nu sunt foarte diferite faţă de modelul mai mic. Cei de la Samsung numesc laptop-urile din noua serie ca fiind “the thinnest in the world” adică cele mai subţiri din lume, o afirmaţie puţin forţată aş spune eu, dar corectă dintr-un anumit punct de vedere.

Ei spun că este cel mai subţire laptop, nu ultrabook şi probabil au dreptate, deşi e discutabil. Eu îl văd ca pe un ultrabook, respectă toate recomandările celor de la Intel mai puţin preţul, dar acela întotdeauna a fost flexibil.

Ambele modele vor avea tastatură iluminată, iar preţul de pornire se va încadra undeva la aproximativ 1399 de dolari pentru modelul de 13 inch şi 1499 de dolari pentru cel de 15 inch. Eu rămân totuşi cu o nelămurire: de ce nu au aşteptat oare noile procesoare Ivy Bridge? Voi ce spuneţi?