Laptop

Samsung Seria 9 – next generation

Samsung Seria 9 – next generation

În 2011, Samsung a lansat unul dintre cele mai elegante laptop-uri şi vorbim de seria Samsung Seria 9. Nu l-am testat, dar am interacţionat câteva minute cu acest model. Am fost atras de design-ul futurist, de faptul că este foarte subţire – aproximativ 16 mm şi de cele 1.31Kg – extrem de uşor, nu? Şi nu pot uita promo-ul video la Samsung Seria 9 filmat cu 80 de camere.

Dar iată că Samsung nu se opreşte aici. A prezentat la CES 2012 noua generaţie Samsung Seria 9 – mult mai subţire. Modelul de 15 inch are o grosime de doar 14.9 mm, iar cel de 13.3 inch măsoară doar 12.9 mm. Mai jos aveţi comunicatul oficial cu toate specificaţiile tehnice de ultimă generaţie.

„Noul notebook Samsung Notebook Seria 9 reprezintă un element de referință pentru măiestria Samsung în ceea ce priveşte precizia inginerească şi design-ul premium. Noua Serie 9 reunește originalitatea și moștenirea predecesorului său, eliminând în același timp factorii inutili. Forma aerodinamică a noului laptop Samsung Seria 9 reprezintă chintesenţa design-ului creat de Samsung, alăturându-se performanţei şi funcţionalității”, a spus Seongwoo Nam, Vicepreşedinte Executiv, IT Solutions Business în cadrul Samsung Electronics.

Pentru a atinge cele mai înalte aspecte ale unui design premium, fără ca performanța sau funcţionalitatea să fie compromise, a fost nevoie de 9.000 de ore de realizare de schiţe şi machete, 24.000 de ore de R&D, în total, fiind petrecute 33.000 de ore pentru crearea produsului de către designerii şi inginerii Samsung. Componentele cheie precum panoul LCD, tastatura, placa de bază, cablurile, coolerul şi bateria au fost create cu precizie pentru a se potrivi în carcasa subţire a notebook-ului Seria 9.

Tehnologia Samsung MaxScreen a fost implementată pentru a minimaliza dimensiunea ramie, în timp ce ecranul a fost mărit până la un inch. Pentru prima oară, Samsung Notebook Seria 9 oferă clienţilor din lumea întreagă cel mai subţire şi compact notebook premium de 15 inch, prezentând un display cu culori intense, potrivit pe un cadru elegant de 14 inch. Cu adevărat subţire, având doar 14,9 mm şi cântărind doar 1,59 kg, notebook-ul Seria 9 de 15 inch este cu aproape 50% mai compact decât orice alt laptop existent de 15 inch. Notebook-ul Seria 9 de 13 inch măsoară doar 12,9 mm şi cântăreşte doar 1,16 kg – chiar cu 28% mai mic decât modelul anterior. Toate acestea reprezintă o adevărată revoluţie în sectorul premium al laptopurilor subţiri şi uşoare.

Stilul premium exclusiv şi design-ul aerodinamic ale noului notebook Samsung Seria 9 uneşte linii şi curbe într-o identitate solidă, eliminând orice cută. Nu e vorba de niciun truc, au fost evidenţiate doar design-ul unic şi tehnologia inginerească a noul notebook Seria 9.

Culoarea neagră (Mineral Ash Black) a carcasei, cu laturile din aluminiu mat, creează un contrast uimitor. Pentru a atinge această perfecţiune vizuală, notebook-ul Seria 9 a fost suflat cu nisip, fapt ce elimină urmele de degete pe suprafaţa notebook-ului.

Puterea şi performanţa sunt asigurate de a doua generaţie de procesoare Intel® Core™ i5/i7, memorie ram 4GB*/8GB şi 128GB/256GB SSD. Datorită Samsung Fast Solutions, noul notebook Seria 9 se închide în 9,8 secunde, iar tehnologia Fast Start asigură un răspuns la deschidere de 1,4 secunde, în timp ce tehnologia Fast Browsing oferă navigare pe net de două ori mai rapidă. O altă inovaţie surprinzătoare este bateria noului notebook Seria 9 de 15”, care are o rată de viaţă de până la 10 ore.

Ecranul HD+ SuperBright, cu 180% mai luminos şi dotat cu display anti-reflexie, asigură o vizualizare clară chiar şi în aer liber. În plus, unghiul vizual de 160º garantează o experienţă vizuală comfortabilă.

Ecranul cu autodetectare şi tastatura cu iluminare din spate se ajustează pentru a se potrivi condiţiilor de iluminare din jur, oferind o luminozitate optimă pentru uşurinţă maximă de utilizare, chiar şi în medii deosebit de întunecate sau luminoase.

Utilizatorii se pot bucura de un control mai bun şi de mai puţine gesturi accidentale, folosind clickpad-ul mare multitouch al noului notebook Seria 9. Prezentând un strat de sticlă şi senzori de imagine, acesta oferă control pentru o utilizare mai uşoară și exactă. În plus, performanţa wireless optimizată permite consumatorilor să se conecteze uşor oriunde.

Setarea notebook-ului nu a fost niciodată mai uşoară. Evită Control Panel şi controleză-ţi notebook-ul şi optimizează-i performanţele cu funcţia Samsung Easy Settings, care oferă o execuţie one-click, folosind scurtăturile de pe tastură şi mici paşi pentru a ajusta funcţii simple. De asemenea, aceasta aduce laolaltă software-ul de utilizare, aşa încât notebook-ul Seria 9 să pornească şi să ruleze mai rapid.

Pentru a răspunde cererii de accesorii de lux pentru notebook-uri, brandul italian de lux Valextra s-a alăturat pentru a crea o servietă de piele pentru notebook-uri şi o husă pentru noul laptop Seria 9, care vor fi expuse în cadrul CES 2012.