Laptop

Samsung si Google lanseaza urmatoarea generatie de Chromebook-uri

Samsung si Google lanseaza urmatoarea generatie de Chromebook-uri

Samsung a anunțat ieri noua versiune a seriei 5 de Chromebook-uri cu sistem de operare Google Chrome. Acesta vine cu un design nou, dar și specificații tehnice destul de interesante care includ procesoare dual core Intel Celeron 867 de 1,3GHz, 4GB RAM și SSD de 16GB.

Noile Chromebook-uri sunt de 12.1 inch, cu o rezoluție de 1280×800 și vin echipate cu placă video Intel HD 3000. La capitolul conectivitate întâlnim WiFi, două porturi USB 2.0, card reader 4în1, audio jack și Display Port. Modelul vine și cu cameră web HD de 1MP, tastatură full size, are o baterie care oferă autonomie de până la 6 ore și cântărește în jur de 1,48Kg.

Cei de la Google au încercat să îmbunătățească sistemul de operare lansat acum câțiva ani, concentrându-se asupra unor factori cheie cum ar fi siguranța, viteza și simplitatea. Să sperăm că de data asta rețeta va da mai multe roade.

Deocamdată noul Chromebook seria 5 poate fi găsit în două variante Wireless și 3G Wireless. Acesta va fi disponibil începând cu 30 mai și va avea un preț de pornire este de 449 de dolari pentru cel cu wireless și 549 de dolari pentru cel cu 3G.