Tech

Se lansează oficial versiunea pentru PC a Atlasului Digital al Romaniei – RO.A.D 2013.40

Se lansează oficial versiunea pentru PC a Atlasului Digital al Romaniei – RO.A.D 2013.40

Momentul este marcat de lansarea celei mai noi ediţii a hărţii, RO.A.D 2013.40, versiunea pentru PC. Mai mult, clienţii care achiziţionează în luna decembrie oricare dintre versiunile hărţii vor beneficia de un discount de 10%.

Harta Atlasul Digital al Romaniei a cunoscut până în prezent 5 ediţii, prima din serie fiind RO.A.D 2005, urmată apoi de ediţiile din 2006, 2008, 2012 şi 2013. Proiectul România Digitală a fost înfiinţat în anul 2003 cu scopul de a soluţiona una dintre probleme majore ale utilizatorilor de GPS din acea vreme şi anume inexistenţa unei hărti de navigaţie GPS dedicată României. Proiectul a avut de la început ca scop crearea hărţii topografice şi rutabile a României, care să cuprindă toate localităţile, drumurile, hidrografia, toponimia, acoperirea cu vegetaţie, căile ferate şi curbele de nivel. Astfel, a rezultat nu doar o hartă rutieră, ci un atlas care conţine pe lângă cea mai cuprinzătoare şi actuală reţea de comunicaţii terestre şi harta topografică a Romaniei, harta Deltei Dunării, trasee montane, monumente istorice, vestigii arheologice şi modele şi reconstituiri 3D ale multor edificii importante.

Noua versiune a hărţii RO.A.D 2013.40, disponibilă acum şi în varianta pentru PC, dispune de o acoperire in teritoriu de 325.639,85 km de căi de comunicaţii. Faţă de ediţia precedentă, acoperirea a fost îmbogăţită în judeţele Buzău, Sibiu, Alba, Tulcea şi Constanţa. Numărul de informaţii de tip punct de interes se ridică în această ediţie la 345.966 puncte împărţite în 489 de categorii. În această ediție au fost introduse, printre multe altele, Centura Ocolitoare a Alexandriei, Pasajul Subteran din Craiova, drumul judetean DJ713B (TransBucegi) între cabana Piatra Arsă şi Sinaia Cota 1400. De asemenea, galeria modelelor 3D s-a îmbogăţit cu reprezentarea detaliată ale Bisericilor Evanghelice, Fortificate de la Bistriţa, Codlea şi Hărman, a reconstituirii Castelului Medieval Bastionar Sukosd-Bethlen de la Racoş, precum şi a turnurilor Alb şi Negru din Braşov.

Noua versiune a hărţii RO.A.D. 2013.40 va putea fi achiziţionată cu un discount de 10% pe toată durata lunii decembrie 2013.