Tech Hardware

Seagate FreeAgent GoFlex Desk – HDD extern de 3 TB

Seagate FreeAgent GoFlex Desk – HDD extern de 3 TB

Ai nevoie de ceva spaţiu de stocare în plus, pentru că hard disk-ul de pe mini laptop-ul sau laptop-ul tău nu e suficient de încăpător? Cei de la Seagate au anunţat lansarea primului HDD extern din lume de 3 TB. Se numeşte FreeAgent GoFlex Desk şi, la această capacitate, poate înmagazina până la 120 de filme HD, 1500 de jocuri video sau mii de fotografii. În acest fel, vine în întâmpinarea consumatorilor, care au nevoie de spaţii de stocare din ce în ce mai generoase pentru fişierele lor, după cum declară şi Dave Mosley, Seagate Executive Vice President of Sales, Marketing and Product Line Management:

De altfel, un studiu recent efectuat de Parks Associates indică faptul că o gospodărie medie va ajunge să aibă nevoie de 900 GB spaţiu de stocare digital până la sfârşitul anului 2014, ca urmare a creşterii numărului videoclip-urilor descărcate, a stocării discurilor Blu-Ray şi a înregistărilor realizate cu DVR.

Seagate FreeAgent GoFlex Desk de 3.5 inch are o interfaţă standard USB 2.0, care poate fi însă upgradată la USB 3.0 sau FireWire 800 şi vine în capacităţi de 3 TB, 2 TB şi 1 TB. Este compatibil atât cu sistemul de operare Windows, cât şi cu Mac-uri. Varianta de 3 TB cu USB 2.0 costă 250 de dolari.