Tech

Seagate GoFlex Slim in Romania

Seagate GoFlex Slim in Romania

Seagate a anunţat lansarea în România a noilor discuri portabile GoFlex Slim– o unitate externă sveltă, de doar 2.5–inch şi 9mm grosime, creată pentru ultimele cerințe în materie de laptopuri și netbookuri.

Prezentată iniţial în cadrul CES 2011 în Ianuarie, noul disc GoFlex este disponibil în magazinele online şi retail. Versiunea cu capacitate de 320GB poate fi achiziţionată la un preţ recomandat de 349 lei (cu TVA), pentruplatforme Mac şi PC.

Capacitatea discului este suficientă pentru a depozita 75 filme în format DVD si aproximativ 100,000 fotografii – fiind uşor de transportat în buzunar. GoFlex Slim este echipat cu un hard disk de laptop Momentus Thin de 2.5 inchşi 7,200rpm. De asemenea, produsul este livrat împreună cu o interfaţă USB 3.0, care oferă viteze de transfer de până la 10 ori mai mari decât o interfaţă USB 2.0.În plus, pe lângă rapidă interfata USB 3.0, utilizatorii au posibilitatea de a folosi şi cabluri de transfer FireWire 800 sau eSATA.

Caracteristic tuturor produselor din familia GoFlex, GoFlex Slim oferă posibilitatea de a utiliza discul simultan pe platforme Mac şi PC, fără a fi necesară o formatare prealabilă. Utilizatorii trebuie doar să instaleze un driver NTFS (New Technology File System) pe platforma Mac pentru a putea muta fişiere şi foldere între platforme, fără nici un fel de restricţii. Suita software premium disponibilă în pachet păstrează în siguranţă fişierele stocate, indiferent de sistemul utilizat.

De asemenea, o versiune dedicată pentru computere cu sistem de operare Max OS X va fi disponibilă pentru achiziţie. Discul portabil GoFlex Slim pentru Mac va fi pre-formatat HFS+, fiind compatibil cu aplicaţia de backup Apple Time Machineşi va păstra abilitatea de a funcţiona simultan pe platforme Windows şi Mac OS X.

Noul GoFlex Slim se adreseazăşi consumatorilor care preţuiesc produsele cu un design stilat şi funcţional. Versiunea pentru PC este pre-formatată şi va fi disponibilă în magazine într-o carcasă neagră din aluminiu.