Tech

Smart IT la final | Laptop News

Smart IT la final | Laptop News

Competiția de aplicații web & mobile Smart IT a ajuns la final, cu aproape 40 de proiecte înscrise și doi câștigători oficiali, desemnați în cadrul evenimentului de final, denumit Masa Rotundă Smart IT.

Lansat la data de 17 octombrie 2011, Smart IT este primul concurs de aplicații condus de o publicație online. În plus, prin multitudinea proiectelor înscrise, dar și prin conceptul organizării, Smart IT a fost cea mai amplă competiție de profil desfășurată în România până în prezent.

Câștigătorii celor două secțiuni ale concursului au fost desemnați dezvoltatorii aplicațiilor iDeal (Radu Nițescu), pentru secțiunea Web, și Edu4All (Alexandru Flavian Tătaru), pentru secțiuneaMobile. De asemenea, din partea companiei Research In Motion au fost acordate premii speciale constând în dispozitive mobile BlackBerry și un abonament dedicat dezvoltatorilor, în valoare de 2.900 euro.

La Masa Rotundă Smart IT au participat aproximativ 70 de tineri pasionați de domeniul programării aplicate care au putut interacționa direct cu specialiștii prezenți, reprezentanți ai unor companii de profil, obținând feedback relevant, prezentându-și proiectele și ideile și chiar inițiind colaborări. De asemenea, tinerii au putut testa ei înșiși tableta Asus Transformer Prime, devenită o vedetă în pauza dintre sesiunile de prezentare.