Tech Laptop

Smart Book – smartphone, netbook si tablet PC

Smart Book – smartphone, netbook si tablet PC

Dacă nu te poţi hotărî ce să îţi cumperi între un mini laptop, un tablet PC sau un smartphone, ai putea pur şi simplu să-ţi iei Smart Book-ul celor de la Always Innovating. De ce? Pentru că reuneşte toate cele trei gadget-uri într-un singur pachet.

Undeva prin iulie anul trecut, cei de la Always Innovating aduceau pe piaţă un ultraportabil hibrid numit Touch Book, care era o combinaţie de tablet PCşi netbook, cu display-ul de 8.9 inch detaşabil şi echipat cu procesor, spaţiu de stocare şi conectivitate. Partea de mini laptop dispunea de tastatură, trackpad şi o baterie secundară. În ansamblu, specificaţiile tehnice includeau un procesor TI OMAP3530, 512 MB memorie RAM, conexiuni WiFi b/g/n şi Bluetooth, spaţiu de stocare intern SD-based de 8 GB, rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, boxe stereo şi accelerometru.

Iată că acum, la sfârşitul lui 2010, facem cunoştinţă cu urmaşul lui Touch Book, pe nume Smart Book, un dispozitiv all-in-one care îngrămădeşte într-un singur pachet un smartphone, un tablet PC şi un mini laptop, ca să fie pe placul tuturor utilizatorilor nehotărâţi.

Astfel, dispozitivul tip smartphone inclus în Smart Book poate fi utilizat pentru apeluri telefonice, dar şi conferinţe video, datorită camerei web localizate frontal. Smartphone-ul poate fi plasat în tablet PC, iar tablet PC-ul poate fi conectat la un suport special cu tastatură, pentru a obţine un netbook. Specificaţiile tehnice includ:

display touchscreen de 8.9 inch cu rezoluţie de 1024 x 600 pixeli;
– sistem de operare – Ubuntu Linux sau Google Android;
– procesor – ARM Cortex-A8;
– memorie RAM – 512 MB;
spaţiu de stocare – 256 MB NAND flash;
– slot pentru card de memorie microSD (8 GB microSD card);
– conexiuni – 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1;
– poate rula video la 720p pe un monitor extern sau HDTV, datorită adaptorului USB to HDMI;
– 4 porturi USB 2.0;
– accelerometru integrat pentru partea de tablet PC;
trei baterii, fiecare gadget cu propria baterie – o baterie de 12.000mAh în tastatură, o baterie de 6000mAh în tablet PC, o baterie de 1500mAh în smartphone;
– dimensiuni – ăntregul pachet măsoară 24.63 cm x 17.78 cm x 3.3 cm; – greutate – cu totul cântăreşte 1.36 kg;
preţ – întregul pachet costă 549 de dolari, iar fiecare dispozitiv separat costă 200 de dolari; Smart Book poate fi deja precomandat de pe site-ul oficial al companiei;