Tech Laptop

Sony Vaio S şi Sony Vaio Y

Sony Vaio S şi Sony Vaio Y

Pe lângă Sony Vaio F şi ediţia eco a lui Sony Vaio W, producătorul japonez a scos din vitrină şi noile Sony Vaio S, respectiv Sony Vaio Y, ambele cu un ecran de 13.3 inch.

Sony Vaio S

Ultima generaţie de procesoare Intel împreună cu memoria RAM DDR3 de 4 GB şi cu placa video NVIDIA GeForce 310M (512MB GDDR3 VRAM) fac din acest laptop un gadget special pentru oamenii de afaceri, (dar este potrivit şi pentru niscaiva jocuri pe calculator, de ce nu). În plus, cu ajutorul portului HDMI, poate fi conectat şi la un televizor, aşa că notebook-ul nu e rău nici pentru vizionarea filmelor. Spaţiul de stocare de 500 GB este de altfel suficient pentru o mică videotecă.

Toate aceste componente vin îmbrăcate într-o carcasă metalică elegantă de magneziu. Din punctul de vedere al conexiunilor, remarcăm trei porturi USB şi opţiunea pentru modulul Vaio Everywair 3G. Pentru protecţia datelor de pe hard disk, Sony Vaio S este echipat cu Advanced HDD Protection. Cântăreşte 2 kg cu tot cu baterie şi măsoară 22.85 cm x 2.76-3.15 cm x 32.9 cm.

În funcţie de modelul ales, mai putem găsi o tastatură iluminată, un senzor de lumină ambientală (care ajustează automat luminozitatea ecranului în funcţie de condiţiile de mediu) sau un trackpad multi-touch.

Sony Vaio Y

Acest model pune accentul pe mobilitate: cântăreşte doar 1.78 kg (cu baterie cu tot), măsoară 22.65 cm x 2.37-3.2 cm x 32.6 cm, iar autonomia bateriei ajunge până la 9 ore.

Echipat cu un trackpad multi-touch pentru o utilizare cât mai comodă, noul Sony Vaio Y se remarcă şi prin procesorul Intel Core2 Duo SU7300, memoria RAM de 4 GB (DDR3) şi spaţiul de stocare de 320 GB. Conexiunea se realizează prin 802.11b/g/n WLAN, dar poate fi echipat şi cu Bluetooth 2.1+EDR.

De remarcat este şi butonul Vaio Assist, cu ajutorul căruia se poate accesa aplicaţia VAIO Care. Aceasta ajută la recuperarea datelor atunci când nu are loc secvenţa de butare, dar contribuie şi la identificarea diverselor erori de sistem.