Tech Laptop

Sony Vaio SE – diagonala de 15.5 inch si doar 1.96Kg

Sony Vaio SE – diagonala de 15.5 inch si doar 1.96Kg

Pe lângă noul ultra-portabil Sony Vaio Z, producătorul japonez a prezentat în România şi cel mai nou model din seria VAIO S (model anunţat la IFA 2011): un laptop subţire şi uşor, cu o diagonală de 39,5 cm (15,5 inch). Practic, cu o greutate de numai 1,96kg, noul VAIO SE este cel mai uşor notebook de 15,5 inch de pe piaţă.

Noul model oferă toate caracteristicile de performanţă şi design ale modeluluiSony Vaio SB – 33,7cm (13,3 inch) – adăugând un ecran mai mare potrivit pentru aplicaţii profesionale şi jocuri. Cu o doar 25mm grosime şi o greutate potrivită pentru călătorii, de numai 1,96kg, Sony VAIO SE poate fi transportat cu uşurinţă într-un ghiozdan sau într-o mapă, între întâlnirile de afaceri sau cursuri. Construit din magneziu şi aluminiu pentru a reduce greutatea şi pentru rigiditate, carcasa perfect plată dispune de o articulaţie ascunsă care nu distrage atenţia de la informaţia afişată pe ecran.

Ecranul generos VAIO Display Plus Full HD de 15.5 inch permite o vizionare bună a documentelor şi filmelor etc. Reflexia luminii de la spoturile din birou sau provenită din alte surse este estompată pentru o imagine clară, confortabilă pentru ochi.

Bateria integrată are o autonomie de până la 6,5 ore în modul stamina. Disponibilă ca opţiune, o a doua baterie adiţională poate fi ataşată în orice moment, îmbunătăţind autonomia totală până la 13 ore. Dacă sunteţi în criză de timp, opţiunea Quick Charge oferă bateriei o autonomie de o oră cu o încărcare de doar 20 de minute de la o sursă de curent.

Sistemul Grafic Hibrid Dinamic optimizează în mod inteligent performanţele grafice în funcţie de gradul de dificultate al activităţii, comutând automat sau manual între unitatea Intel integrată şi unitatea grafică dedicată. Avantajul principal al sistemului hibrid este asigurarea permanentă a echilibrului între performanţă şi autonomie, fie că urmăriţi un film HD fie că pur şi simplu luaţi notiţe.

Tastatura iluminată include şi tastatura numerică dedicată introducerii rapide şi precise a datelor. De asemenea, există şi un senzor de lumină ambientală, care ajustează automat luminozitatea ecranului pentru a economisi energie, atunci când lumina din încăpere este slabă. Comunicarea video cu prietenii şi familia este clară şi precisă datorită camerei web HD, cutehnologie ‘Exmor’.

Noul VAIO Seria SE de 15.5 inch va fi disponibil în România din luna Octombrie 2011. Preţul va fi de aproximativ 4500 lei.