Smartphones Tech

Studenții chinezi dau în judecată Apple pentru că nu a inclus un încărcător cu iPhone 12

Studenții chinezi dau în judecată Apple pentru că nu a inclus un încărcător cu iPhone 12

Cinci studenți chinezi dau în judecată Apple pentru că nu au furnizat un încărcător cu iPhone 12, raportat pentru prima dată de Vice. Apple a încetat să includă EarPods și încărcătoare de perete cu iPhone-uri în 2020, optând doar pentru a include un cablu USB-C la Lightning în ambalajul său. Potrivit Apple, renunțarea la încărcător și la EarPods ar trebui să reducă emisiile de carbon și să păstreze materiile prime.

Există un oarecare scepticism cu privire la faptul dacă Apple a făcut cu adevărat acest lucru pentru a reduce costurile, mai degrabă decât pentru a salva mediul, deoarece tranziția la 5G ar putea face iPhone-urile mai scumpe de realizat. Renunțarea la încărcătoare și EarPods ar putea fi o modalitate pentru Apple de a economisi un dolar, iar forțarea clienților să cumpere accesorii separat poate ajuta la creșterea profiturilor.

Argumentul studenților în instanță, care face parte din Concursul de litigii în domeniul bunăstării publice Xiaocheng Cup, se bazează pe această premisă. Un raport al Shanghai Law Journal descrie cazul în detaliu, menționând că unul dintre studenți, pe nume Xiaofang, a fost frustrat de faptul că achiziția ei a iPhone 12 Pro Max nu a venit cu încărcător.

Xiaofang subliniază că, deoarece cablul inclus cu dispozitivul este USB-C către Lightning, nu este compatibil cu încărcătoarele de perete care au fost incluse anterior cu dispozitivele Apple (prin Shanghai Law Journal). Aceasta înseamnă că clienții vor trebui să achiziționeze un încărcător compatibil USB-C sau un încărcător MagSafe dacă nu au deja unul.

Potrivit Vice, Xiaofang susține că Apple omite încărcătoarele de perete pentru a-și promova încărcătoarele MagSafe, o linie de încărcătoare magnetice care alimentează telefonul fără fir. Ea susține că decizia Apple de a nu include un încărcător este motivată de profit și că Apple operează doar sub pretextul salvării mediului.