Tech Tableta

Tableta Amazon Kindle – la 250 dolari

Tableta Amazon Kindle – la 250 dolari

Amazon va lansa tableta Amazon Kindlei până la Crăciun şi va costa 250 dolari. Va fi o tabletă cu ecran de 7 inch şi care va purta numele celui mai căutat eBook reader de pe piaţă. Va avea câteva trăsături externe asemănătoare cu cele întâlnite la PlayBook BlackBerry – display, partea din spate.

Configuraţia sa este modestă. Va avea un procesor single-core, doar 6 GB spaţiu de stocare (dar cu posibilitatea de accesare cloud), display-ul touchscreen de 7 inch va suporta 2 degete şi nu 10 ca la iPad şi va veni echipat cu un sistem de operare bazat pe Android 2.2 Froyo. Nu vor exista butoane fizice, iar prima variantă se va lansa cu Wi-Fi şi fără cameră foto/video.

Avantajul acestei tablete constă în ecosistemul dezvoltat de Amazon. Utilizatorii Amazon Kindle vor avea acces la App Store Amazon, vor putea utiliza Amazon Cloud şi vor putea instala aplicaţii dezvoltate special pentru Kindle. La fel ca Apple, Amazon crează un sistem complet.

Amazon Kindle nu poate fi considerat un “iPad killer“, dar cred că se va impune foarte bine în piaţă prin avantajele Amazon şi prin faptul că va veni cu o interfaţă practică, orientată spre utilizator. Produsul va fi lansat în noiembrie şi va putea fi cumpărat la preţul de 250 dolari. Cred că Moş Crăciun va avea o listă lungă în acest an!