Tech Tableta

Tabletele vor intrece notebook-urile la distributie in 2013?

Tabletele vor intrece notebook-urile la distributie in 2013?

Tabletele au fost primite cu ceva scepticism din partea unora dintre noi. Câțiva erau de părere că ele vor fi viitorul în tehnologie, alții erau de părere că-s sisteme inutile și că vor dispărea în câțiva ani. După cum au evoluat lucrurile nici una dintre cele două tabere nu a avut dreptate. Iată însă ce curios a evoluat totul mai ales datorită celor de la Microsoft.

În ultima jumătate de an am fost martorii unei ”explozii” de lansări ale unor produse hibrid – adică tablete care, împreună cu un docking station, pot fi folosite ca mini laptop-uri. Desigur, acesta nu este singurul gen de hibrid, mai sunt sliderele, ultrabook-urile cu touchscreen și multe altele.

Digitimes Research vine cu ceva date interesante referitoare la numărul de tablete care va fi distribuit în 2013. Se pare că la anul ne putem aștepta la un număr total de 210 milioane de unități, Apple fiind pe locul 1 și Google pe locul 2 cu 19 milioane de unități. În ceea ce privește sistemele de operare, se pare că Android va câștiga mai mult teren și va întrece iOS, tabletele cu micul roboțel ajungând la 121 milioane de unități distribuite, cu 40,2% mai mult decât anul trecut.

Am văzut cifrele estimate pentru 2013, dar oare cele pentru 2012 când vor apărea? Suntem tare curioși cum arată și estimările pentru sistemele hibrid pe care le-am menționat mai devreme, voi nu?