Accesorii Tech

Tastatura Thanko | Laptop News

Tastatura Thanko | Laptop News

Laptop-urile, mini laptop-urile şi tablet PC-urile sunt extrem de utile, putând fi folosite oriunde şi transportate de colo colo, că doar nu degeaba poartă numele de “portabile”. Însă unele modele vin cu nişte tastaturi mai incomode, cu butoane mititele sau greu de utilizat, unde mai pui că tablet PC-urile nu au o tastatură fizică şi se bazează pe una virtuală. Evident, soluţia este să iei după tine şi o tastatură tradiţională, dar problema este că ea nu-i construită pe principiul portabilităţii.

Iată însă că producătorul japonez Thanko (ştiţi voi, cel cu mouse-ul păros şi alarma pentru notebook) ne sare în ajutor cu o tastatură full size QWERTY care încape fără probleme în buzunar.

Tastatura Thanko (Foldable Mini USB Keyboard) poate fi îndoită în 4 segmente diferite interconectate şi poate fi apoi împăturită ca un acordeon într-o formă dreptunghiulară mititică, de doar 91 mm x 129 mm x 20 mm. În plus, este deosebit de uşoară, cântărind doar 227 de grame. Desfăşurată, măsoară 350 mm x 129 mm x 10 mm şi oferă distanţa standard de 19 mm dintre taste (măsurată de la mijlocul unei taste la mijlocul unei taste vecine). Se conectează la calculator prin intermediul unui fir USB şi este compatibilă cu sistemele de operare Windows XP, Vista 7 şi Mac OS X. Costă 4980 de yen (echivalentul a 53 de dolari, adică în jur de 160 RON). Mai jos puteţi vedea exact cum funcţionează, în videoclip-ul de prezentare.