Diverse

Thailanda decide să amestece vaccinurile pe măsură ce cazurile cresc

Thailanda decide să amestece vaccinurile pe măsură ce cazurile cresc iulie 20, 2021
Thailand-jab

Thailanda și-a schimbat politica de vaccinare pentru a amesteca Sinovac din China cu vaccinul AstraZeneca, în încercarea de a spori protecția. În loc de două vaccinuri cu Sinovac, oamenii vor primi acum vaccinul AstraZeneca după primul vaccin Sinovac.

Cadrele medicale, deja vaccinate complet cu Sinovac, vor primi, de asemenea, un al treilea rapel cu un alt vaccin. Acesta poate fi fie vaccinul AstraZeneca, fie un vaccin ARNm, cum ar fi Pfizer / BioNTech.

Comitetul Național pentru Boli Infecțioase din Thailanda a declarat că această a treia doză va fi administrată la trei până la patru săptămâni de la al doilea jab Sinovac.

AstraZeneca este în prezent singurul vaccin disponibil în țară. Pfizer / BioNTech sunt donate de SUA şi vor ajunge în curând. Thailanda a primit pentru prima dată vaccinurile Sinovac din China.

Ministerul sănătății a afirmat că din peste 677.000 de cadre medicale care au fost complet vaccinate cu Sinovac, 618 a-au infectat în perioada aprilie-iulie.

O asistentă medicală a murit, iar un personal medical este încă în stare critică.

Potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine care arată rezultate din Chile, Sinovac are o rată de eficacitate de 65,9% împotriva Covid-19. Este 87,5% eficientă în prevenirea spitalizării și 86,3% eficientă în prevenirea morții.

Thailanda se află în prezent în plină creștere a noilor infecții, raportând de curând un nivel record de 9.418 infectaţi.  Îngrijorările cu privire la eficacitatea vaccinului chinezesc pe fondul creșterii cazurilor au condus brusc la cererea de alte vaccinuri oferite de unele clinici private.

Nu de mult timp, o clinică care vinde vaccinul SUA Moderna pe o platformă de cumpărături online, a constatat că oferta lor s-a epuizat în doar câteva minute.

În general, Thailanda a înregistrat peste 345.000 de cazuri confirmate de Covid-19 și aproape 2.800 de decese de la începutul pandemiei în 2020, conform cifrelor colectate de Universitatea Johns Hopkins din întreaga lume.

Există îngrijorări cu privire la creșterea numărului de cazuri în multe țări din Asia de Sud-Est. Acest lucru se datorează răspândirii variantei Delta mai infecțioase, descoperită pentru prima dată în India.

Potrivit reuters, ministrul Sănătății, Anutin Charnvirakul, a declarat că planul este acela de a îmbunătăți protecția împotriva variantei Delta și de a construi un nivel ridicat de imunitate împotriva bolii.

Cadrelor medicale care au fost deja complet vaccinate cu Sinovac li se va oferi, de asemenea, un vaccin ARNm pentru a-și spori imunitatea. Decizia vine la o zi după ce ministerul sănătății a anunțat că sute de cadre medicale complet vaccinați cărora li s-a administrat Sinovac s-au infectat cu Covid-19, o situație similară rapoartelor din Indonezia la jumătatea lunii iunie.

Ministerul a declarat că o asistentă medicală a murit, iar un alt medic este în stare critică. Incidentele se adaugă îngrijorărilor crescânde cu privire la eficacitatea vaccinurilor fabricate în China, în special cu varianta infecțioasă Delta.

În timp ce vaccinului Sinovac i-a fost acordată autorizația de urgență de către Organizația Mondială a Sănătății, eficacitatea sa de 51% depășește doar pragul de eficacitate al OMS de 50% pentru vaccinurile Covid-19 și nu are date clinice publice care să susțină afirmațiile adesea inconsistente ale producătorilor.