Tech

Thunderbolt pentru publicul larg din aprilie 2012

Thunderbolt pentru publicul larg din aprilie 2012

Intel a anunţat în mod oficial venirea tehnologiei Thunderbolt în aprilie 2012. Pentru a grăbi puţin integrarea noii interfeţe, Intel cooperează cu cei de la Apple, aceştia din urmă fiind primii şi singurii care deţin dispozitive cu Thunderbolt. MacBook Pro a primit acest update din februarie 2011.

Cererea pentru această interfaţă a crescut vizibil, aşa că cei de la Intel s-au hotărât să o facă disponibilă pentru desktop-uri, plăci de bază şi notebook-uri. Iniţial industria nu a primit tehnologia tocmai cu braţele deschise din prima. Costa mai puţin de 20 de dolari şi avea o concurenţă destul de puternică în termeni de transmitere de date: USB 3.0. Cu toate astea, parteneriatul celor de la Intel cu Apple nu a putut fi mai bine gândit, deoarece odată cu creşterea popularităţii MacBook-urilor cu Thunderbolt, a crescut şi cererea pentru această tehnologie. Costul adoptării unui “trăsnet” de acest tip este aşteptat chiar să scadă în a doua jumătate a anului 2012.

Sony este următoarea firmă pe lista de aşteptare care va trece prin acest upgrade, aceeaşi mutare este aşteptată şi de la Asus şi Gigabyte. Nu pot să spun decât că Intel e pe val şi cred că cel care a pus la cale strategiile ultimelor proiecte are multe zerouri în cont… sau cel puţin va avea în curând.