Software Tech

Top 5 aplicatii romanesti ce merita un loc pe Start Screen la Windows 8.1

Top 5 aplicatii romanesti ce merita un loc pe Start Screen la Windows 8.1

Zilele trecute, Microsoft România a anunţat disponibilitatea sistemului de operare Windows 8.1 pe piaţa locală şi a prezentat câteva îmbunătăţiri. Unele se ridică la nivelul aşteptărilor, altele mai puţin. A fost introdus butonul de “START”, dar nu îndeplineşte funcţia cu care ne-am obişnuit la Windows XP/Vista/7 ci activează interfaţa metro. Windows Store este mai atractiv, SkyDrive îşi face simţită prezenţa şi mai mult, ecranul de start poate fi şi mai mult personalizat etc.

S-a adus în discuţie şi gama variată de aplicaţii. Sunt peste 700 000 de aplicaţii compatibile cu Windows 8.1, multe dintre acestea fiind româneşti. Microsoft chiar sprijină dezvoltatorii şi integratorii de aplicaţii din toate domeniile.

Mai jos aveţi un top 5 aplicaţii româneşti gratuite ce merită un loc pe Start Screen la Windows 8.1:

Trip Journal (Gratuită)

Aplicaţia Trip Journal este foarte bună pentru planificarea vacanţelor. Prin intermediul ei, îţi poţi documenta toate experienţele, poţi să urmăreşti itinerariul în timp real şi fără să pierzi vreun moment important al călătoriei. Ai parte de statistici precum distanţa parcursă, timpul scurs şi harta locaţiilor vizitate. Poţi de asemenea adăuga informaţii cu coordonate precum destinaţiile vizitate, fotografii relevante, clipuri video, comentarii sau post-uri de pe blog.

Ski România (Gratuită)

Rămânem în zona turismului şi prezentăm aplicaţia Ski România. Cu ajutorul ei, eşti la curent cu informaţiile de care ai nevoie când doreşti să mergi la ski sau snowboard. Aplicaţia îţi oferă informaţii referitoare la starea pârtiilor, nivelul de dificultate şi condiţiile meteo.

Tren Calator (Gratuită)

Dacă încă nu ai maşină sau pur şi simplu îţi place să călătoreşti cu trenul, tocmai ţi-ai găsit un prieten de nădejde. Tren Călător te ajută cu traseele companiilor CFR Călători, Transferoviar Călători, RegionTrans, Regional etc.

Cinemagia (Gratuită)

Programul complet al tuturor cinematografelor şi posturilor TV din România. Flux zilnic de ştiri şi breaking-news.
Posibilitatea cumpărării de bilete la cinematografele partenere.

Airplanes (Gratuită)

Airplanes este un joc cross-platform online similar cu Battleship, dar foloseşte avioane. Este similar cu jocul “Avioanele” practicat pe foi de matematică, pe vremea când nu existau calculatoarele. Trebuie să ghiciţi poziţia avioanelor inamice şi să le loviţi în cap.

Acest top este realizat de Laptop News, ordinea fiind aleatorie. Cu siguranţă sunt mult mai multe, aşa că aşteptăm comentariile voastre în care să ne povestiţi ce aplicaţii folosiţi şi recomandaţi pentru Windows 8/8.1 .