Tech Tableta

Toshiba Excite Pro – Tableta cu Tegra 4 si ecran “Retina”

Toshiba Excite Pro – Tableta cu Tegra 4 si ecran “Retina”

Noua tabletă de 10.1 inch de la gigantul japonez Toshiba este motorizată de un nou Soc (system-on-chip) quad core de la Nvidia. Vorbim despre noul procesor Tegra 4 care folosește o arhitectură ARM Cortex-A15 și este fabricat în tehnologie de 28nm, la TSMC, în Taiwan. Acest nou cip este foarte puternic și cu siguranță va oferi destulă performanță pentru a anima fără probleme jocuri impresionate, chiar și pe un ecran de înaltă definiție. Pe de altă parte, încă nu știam dacă este, sau nu, superior unui Qualcomm SnapDragon 800.

Toshiba Excite Pro rulează sistemul de operare Google Android 4.2.2 care are 2 GB de memorie RAM la dispoziție alături de un spațiu de stocare de 16 GB sau 32 GB, bazat pe tehnologie flash NAND. Prețul este fixat la 429 EUR pentru prima variantă și 449 EUR pentru cea de-a doua și trebuie să recunoaștem că este cât se poate de competitiv. De asemenea, ne face plăcere să remarcăm faptul că Toshiba nu ne taxează decât cu 20 EUR pentru dublarea spațiului de stocare.

Boxele Harman Kardon vor oferi o audiție de calitate superioară, iar camera de 8 megapixeli, situată pe spatele tabletei, va folosi din plin abilitățile de procesare HDR ale procesorului Tegra 4. Noul dispozitiv este deja disponibil în Germania și nu va mai dura mult până când se va răspândi în toate țările europene.