Tech Tableta

Toshiba Folio 100 – ataca e-book readers

Toshiba Folio 100 – ataca e-book readers

Cu ocazia Târgului de Carte de la Frankfurt, Toshiba Europe a demonstrat multiplele utilizări ale tablet PC-ului Folio 100 în domeniul e-media, în special în ceea ce priveşte citirea de e-book-uri sau a e-newspapers, dar și pentru alte aplicații multimedia.

Se pare că nu numai tablet PC-ul celor de la Apple atentează la segmentul e-book readers: Toshiba Folio 100 atacă în forţă segmentul e-readers şi încearcă să cucerească e-media.

Astfel, cu ocazia Târgului de Carte de la Frankfurt, Toshiba Europe a demonstrat multiplele utilizări ale tablet PC-ului Folio 100: pentru citirea de e-book-uri, pentru e-newspapers şi reviste digitale, dar și pentru alte aplicații multimedia. De asemenea, compania a anunţat o serie de parteneriate importante încheiate pe piaţa germană.

Pentru a oferi acces ușor și direct la platforma “e-book libreka!” prin intermediul Toshiba Market Place, Toshiba a stabilit un parteneriat cu Asociația Editorilor și Distribuitorilor de Carte din Germania (Börsenverein des Deutschen Buchhandels). Accesul la platforma e-book libreka! împreună cu noua aplicație e-book reader vor fi disponibile în Europa pentru utilizatorii Folio 100 începând cu al patrulea trimestru al anului 2010.

Simultan, Toshiba anunță colaborarea cu Mediengruppe Main-Post. În trimestrul al patrulea al anului, utilizatorii de Folio 100 vor avea posibilitatea să acceseze printr-o aplicație dedicată variantele electronice ale ziarelor (e-newspapers) publicate de editura germană. De altfel, Mineus GmbH este unul dintre primii parteneri care colaboreză cu tablet PC-ul Toshiba în ceea ce privește ziarele electronice.

În acest fel, cei de la Toshiba demonstrează faptul că tablet PC-ul lor este ideal pentru rularea unui număr foarte mare de aplicaţii şi poate înlocui fără probleme chiar şi un e-reader tradiţional, după cum declară şi Marco Perino, General Manager Digital Life Products and Services:

Atacul lansat de cei de la Toshiba pe zona e-media nu se opreşte însă aici: în curând, chiar şi aplicațiile spiegel.tv vor putea rula pe tablet PC-ul Folio 100. Datorită procesorului puternic, Folio 100 poate chiar să redea aplicațiile multimedia pe care editurile le au înca în stadiul de dezvoltare. În luna septembrie, cu ocazia târgului dmexco din Koln, Spiegel TV a prezentat pe Folio 100 un prototip al platformei sale webTV. După cum a declarat Nabil Moghib, SPIEGEL TV:

spiegel.tv reprezintă o nouă variantă pentru prezentarea online a documentarelor de calitate foarte bună, printr-o interfață de utilizator revoluționară, oferind atât televiziune în conceptul tradițional, dar și navigare confortabilă.