Tech Laptop

Toshiba Kirabook – UltraBook cu ecran PixelPure WQHD

Toshiba Kirabook – UltraBook cu ecran PixelPure WQHD

Gigantul producător de electronice asiatic, compania japoneză Toshiba a impresionat pe toată lumea astăzi cu un nou concept de UltraBook din clasa de top, care arată ca o combinație între Apple MacBook Air și MacBook Pro. Noul sistem se numește Kirabook şi are o carcasă făcută dintr-un aliaj de magneziu foarte rezistent și un frumos ecran WQHD, cu rezoluție 2560 pe 1440 pixeli, aproape ca şi Apple Retina.

Aliajul de magneziu este mai uşor decât aluminiul şi întregul laptop cântăreşte numai 1.17 Kg. Este extrem de ușor pentru un UltraBook de 13 inch cu o carcasă care este de două ori mai rezistentă decât aluminiul. Frumosul ecran WQHD se numește PixelPure, iar Toshiba ne oferă versiuni cu suport multi-touch în 10 puncte, dar există și modele fără touchscreen cu o grosime de numai 17.7 milimetri.

Când cumpărătorul optează pentru un model cu touchscreen, trebuie să țină cont că va plăti 100 USD în plus şi greutatea creşte la 1.31 Kg. E ciudat să vedem că un UltraBook cu preț între 1600 USD şi 2000 USD poate să vină fără ecran sensibil la atingere, dar gama de prețuri în sine reprezintă un pas foarte curajos pentru producător.

Compania oferă o mulțime de avantaje clientului pentru că acest preț include o subscripţie Norton pentru doi ani, versiunea completă de Adobe Photoshop Elements 11, versiunea completă de Adobe Premiere Elements 11 şi chiar şi 25 GB spaţiu de stocare în Cloud (online). Noul portabil vine cu 2 ani garanție, dar Toshiba oferă şi suport prin telefon 24 de ore din 24 cu angajați locali (pentru americani), fără să folosească vreun call-center din Pakistan.

Acesta este un notebook de lux şi nu poate fi comparat decât cu Apple Retina MacBook Pro sau Google Pixel ChromeBook. În mod uimitor, noul UltraBook de la Toshiba este mai uşor şi mai rezistent, dar oferă aceleași procesoare Intel Core i5 sau Core i7, până la 8 GB de memorie RAM şi un SSD de 256 GB. Bateria are un rating de 52 Wh şi autonomia poate atinge chiar 6 ore, cu un procesor Ivy Bridge, dar ne așteptăm ca modele cu Intel Haswell să intre pe piață, în sezonul Black Friday.