Tech

Toshiba la IFA 2012 – Be Inspired, Be Connected!

Toshiba la IFA 2012 – Be Inspired, Be Connected!

IFA 2012 a luat sfârşit, dar ştirile vor mai apărea cu informaţii de la marele târg de la Berlin. Toshiba a anunţat cele mai noi inovaţii în materie de TV, PC şi tablete. Au avut unul dintre cele mai vizitate standuri. Dintre cele peste 160 de produse expuse, cele mai importante au fost ecranele Quad Full HD (4k), o serie nouă de Ultrabook-uri, o nouă linie de portabile cu Windows 8 şi demonstraţii ale interconectării aparaturii, aceesarea conţinutului din cloud şi partajarea acestuia între echipamente. Am rămas surprins să văd şi foarte multe accesorii şi unităţi de stocare: stick-uri, carduri de memorie, SSD-uri şi chiar hard disk-uri.

Vedetele standului au fost televizoarele cu ecranele Quad Full HD (4k). Toshiba a prezentat, în premieră, un nou standard de calitate a imaginii prin televizoarele Quad Full HD (4K), cu diagonale de până la 84 inch (213 cm). Noile televizoare afişează imagini excepţionale Quad Full HD, în timp ce platforma de procesoare CEVO ENGINE 4K oferă claritate, detalii şi profunzime imaginii.

Scopul meu a fost să văd cât mai multe portabile din portofoliul producătorului japonez. La IFA 2012 au fost lansate noi ultrabook-uri, tablete şi laptop-uri. Din zona portabilelor, vă invit să citiţi despre Toshiba U920T – ultrabook convertibil în tabletă, Toshiba U840W – ultrabook cu ecran cinematic şi aspect 21:9, Toshiba Satellite U940 – ultrabook cu placă video dedicată şi despre cele două tablete expuse – Toshiba AT300 şi Toshiba AT270 cu Android 4.0 şi platforma Tegra 3. Toate portabilele expuse şi prezentate au rulat Windows 8, sistemul de operare care va fi lansat oficial pe 26 octombrie 2012.

Dar Toshiba nu înseamnă doar portabile şi televizoare. La IFA 2012 a prezentat şi o serie de accesorii – ex. Toshiba Mini 3D Sound Bar cu Subwoofer – SBM1W, dar şi o aplicaţie prin care poţi transforma tableta cu Android într-o telecomandă pentru TV – Toshiba MediaGuide.

Dar pe lângă produsele menţionate mai sus, Toshiba a lansat şi camere video, videoproiectoare etc. Gama Camileo a primit trei noi camere Full HD. CAMILEO BW20 este o cameră pentru exterior, rezistentă, de format candy-bar, ideală pentru sporturi, în timp ce CAMILEO S40 este o cameră subţire şi uşoară, de buzunar, de format pistol. CAMILEO X150 este o cameră mică ce dispune de zoom optic de 10x.

Videoproiectoarele NHX21A şi NHW22A oferă o durată de viaţă extinsă, de până la 20.000 de ore şi sunt o extensie perfectă pentru proiectorul SHX10, lansat recent.

Toshiba a lansat şi Toshiba STOR.E CLOUD, un device pentru stocare şi cloude pentru acasă.