Tech Laptop

Toshiba – laptop 3D fara ochelari

Toshiba – laptop 3D fara ochelari

În cadrul CEATEC 2010, cei de la Toshiba au prezentat, alături de două modele de televizoare cu display 3D care nu necesită ochelari speciali, şi un prototip de laptop care se bazează pe aceeaşi tehnologie. Acesta are un display de 12 inch şi va face parte din seria Dynabook.

Acum câteva zile aflasem că cei de la Toshiba au prezentat la CEATEC 2010, în Japonia, primele televizoare 3D care nu necesită ochelari speciali, precum şi un prototip de laptop 3D care utilizează aceeaşi tehnologie. Acum avem un picuţ mai multe detalii despre portabilul cu pricina.

Din punctul de vedere al dimensiunilor, este mai apropiat de un mini laptop decât de un laptop propriu-zis, având un display de doar 12 inch (adică la fel mic ca unul dintre cele două televizoare prezentate de Toshiba). Va fi comercializat, se pare, sub brandul Dynabook şi va ajunge pe piaţă de abia anul viitor. De asemenea, cei de la Toshiba ar urma să lanseze ulterior şi versiuni cu display-uri 3D mai mari. Foarte interesant este că tehnologia 3D fără ochelari ar premite utilizatorilor să aleagă ce porţiuni de pe ecran să apară afişate în 3D şi ce porţiuni să rămână în 2D – după cum se poate vedea şi în fotografie (probabil dacă vrei să urmăreşti un film 3D pe o jumătate a display-ului şi să vorbeşti pe mess în 2D-ul obişnuit).

Şi cam acestea ar fi informaţiile disponibile la ora actuală despre portabilul 3D fără ochelari al celor de la Toshiba. Ţinând cont de faptul că micul TV Toshiba 12GL1 de 12 inch care foloseşte această tehnologie costă echivalentul a 1450 de dolari în Japonia, ne aşteptăm ca şi laptop-ul să fie la rândul lui destul de scump.