Tech

Toshiba Qosmio X870 si F1 2012 – combinatia perfectă de weekend

Toshiba Qosmio X870 si F1 2012 – combinatia perfectă de weekend

Nu sunt mare fan al jocurilor pe calculator, dar nu strică să ne relaxăm ocazional prin practicarea acestora. Când eram copil, nu era zi să nu joc un RA95, Dune 2000, Need for Speed etc. Pe vremuri, laptop-urile nu reuşeau să facă faţă jocurilor şi cel mai bine le practicam pe desktop-uri.

Însă în prezent, avem laptop-uri destul de puternice, unele chiar dedicate industriei de gaming. Toshiba Qosmio X870 este unul dintre cele mai puternice laptop-uri de gaming existente pe piaţa, iar zilele următoare voi testa configuraţia bazată pe procesorul Intel Core i7-3610QM, 16 GB de memorie RAM şi placa grafică NVIDIA GeForce GTX 670M.

Weekend-ul acesta mi-am făcut încălzirea cu F1 2012, un simulator de Formula 1 dezvoltat de Codemasters. Pe 21 septembrie 2012, jocul a fost lansat în Europa. Este al 4-lea sezon din seria F1, după ce Codemasters a reînnoit licenţa pentru acest joc. F1 2012 oferă o experienţă autentică de Formula 1. A fost o plăcere să joc rolul marilor piloţi din F1 şi să concurez pe circuitele din Grand Prix.

Sunt încântat de performanţele dezvoltate de laptop, jocul fiind setat să ruleze cu toate detaliile la maxim. Toshiba Qosmio X870 vine cu o carcasă din aluminiu și tastatură iluminată cu numeric pad. Beneficiază de un ecran cu diagonala de 17.3 inch, rezoluţie Full HD şi de tehnologiile Nvidia 3D Eyesight şi Nvidia LightBoost.

Am observat şi două neajunsuri. Pe X870 am întâlnit o tastatură clasică, fără prea mari adaptări pentru gaming, iar dovada stă în tastele direcţionale, acele taste cu săgeţi, care sunt extrem de mici. Am avut ceva dificultăţi în a conduce maşina prin intermediul acestor taste. Tot sistemul este alimentat de o baterie de 3000 mAh, iar autonomia medie este de până la 1.5 ore. În jocuri nu cred că sare de 60 de minute.

Vom reveni cu un review mai detaliat, vom face mai multe teste sintetice, dar şi practice. Sper să nu provoace dependenţă de gaming.