Tech Tableta

Toshiba Regza AT501 – O tableta de 10 inch cu procesor Nvidia

Toshiba Regza AT501 – O tableta de 10 inch cu procesor Nvidia

Binecunoscutul producător de electronice, gigantul japonez Toshiba tocmai a lansat o nouă tabletă de 10 inch care se numeşte Regza AT501 şi rulează un sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean, iar bateria oferă o autonomie impresionantă de 10 ore.

Ecranul IPS de 10.1 inch are o rezoluţie WXGA de 1280 be 800 pixeli, iar bateria destul de mare din spatele acestuia aduce grosimea tabletei la 10.5 milimetri. Opţiunile de conectivitate sunt cele uzuale. Avem WirelessN, Bluetooth, un port USB 2.0 şi un slot de card microSD. Există şi un jack audio de 3.5 mm, iar cele doua camere video au rezoluţii de 3MP, respectiv 1.2 MP.

Autonomia crescută a tabletei Toshiba Regza AT501 aduce un compromis nu numai pe partea de grosime a device-ului, dar aduce şi greutatea la un nivel de 625 grame. Nu avem decât 1 Gb de memorie RAM, iar procesorul Nvidia Tegra 3 rulează la doar 1.3 GHz. Aşadar nu trebuie să ne aşteptăm la performanţe impresionante de a noul Toshiba Regza, dar ne putem aştepta la un preţ acceptabil, având în vedere specificaţiile tehnice.

Tristul adevăr este că Toshiba încearcă să vândă noua Regza AT501 la $425, iar acest preţ este mai mare decât cel al unui Google Nexus 10. Pur şi simplu nu putem ignora faptul că tableta de 10 inch de la Google are performanţe considerabil mai mari şi mai vine şi cu un ecran foarte impresionant, iar preţul de lansare al noii tablete Toshiba Regza AT510 este greu de recomandat.

Pe de altă parte, lansarea a avut loc în Ţara Soarelui Răsare, unde toate sunt mult mai scumpe decât ar trebui să fie. Din aceasta cauză, putem spera că, în alte părţi ale lumii, preţurile vor fi mai decente.