Tech Laptop

Toshiba Satellite L635 Kids’PC – laptop pentru copii

Toshiba Satellite L635 Kids’PC – laptop pentru copii

Laptop-ul de 13.3 inch Toshiba Satellite L635 Kids’PC este dedicat copiilor între 5-10 ani, având un design semi-rugged, cu carcasă rezistentă la zgârieturi şi o tastatură spill-resistant. Va fi disponibil pe piaţă începând din 26 septembrie, la un preţ de 500 dolari.

Notebook-ul Toshiba Satellite L635 Kids’PC face parte din seria Toshiba L600. Fiind dedicat copiilor între 5 şi 10 ani, are un design special, semi-rugged, şi vine cu o serie de aplicaţii speciale care permit părinţilor să controleze şi să monitorizeze activitatea desfăşurată pe Internet şi nu numai. De altfel, este considerat “primul laptop Toshiba cu design special pentru copii” şi este disponibil exclusiv la BestBuy începând din data de 26 septembrie, la un preţ de aproximativ 500 dolari.

Chiar dacă laptop-urile sunt văzute drept gadget-uri pentru adulţi, nici publicul “tânăr” nu trebuie ignorat, mai ales că gadget-urile devin cadouri din ce în ce mai populare printre consumatori, în special de sărbători. De exemplu, conform unui sondaj de opinie realizat pentru Toshiba de către Opinion Solutions, Inc., unul din 4 părinţi intenţionează să cumpere un laptop pentru copilul / copii săi şcolari, iar 74% dintre părinţi au declarat că fiii / fiicele lor îşi doresc gadget-uri drept cadouri de sărbători. Din păcate, la nivelul pieţei, părinţii nu au foarte multe opţiuni, însă aici intervine Toshiba, după cum subliniază şi Jeff Barney, vice president and general manager, Toshiba America Information Systems, Inc., Digital Products Division:

Specificaţiile tehnice şi caracteristicile lui Toshiba Satellite L635 Kids’PC includ:

– display de 13.3 inch HD;
– unitate optică – DVD drive integrat;
procesor dual core Intel Celeron P4600;
– memorie RAM – 2 GB;
– spaţiu de stocare – 250 GB HDD;
– greutate – 1.9 kg;
– webcam cu software special pentru copii;
tastatură spill-resistant, care poate fi curăţată foarte uşor;
– carcasă no-gloss Dura-cross textured – rezistentă la zgârieturi şi amprente şi acoperită de un pattern special;
– culori neutre din punctul de vedere al genului – gri şi verde deschis;
browser-ul KidZui creat special pentru copii şi aplicaţia Net Nanny, care permite părinţilor să controleze şi să limiteze activitatea copiilor pe Internet;
– conţinut preinstalat – două filme Disney, jocul LEGO Batman;