Tech Laptop

Toshiba Satellite U840W – primele impresii

Toshiba Satellite U840W – primele impresii

Toshiba Satellite U840W este un alt portabil care mi-a atras atenţia la IFA 2012. Pe mine mă atrag gadgeturile mai speciale, iar U840W se diferenţiază de restul ultrabook-urilor prin ecranul de 14.4 inch şi aspect 21:9. Este primul ultrabook din lume care oferă posibilitatea de a urmări filmele preferate în format cinema. Sunetul este redat de sistemul audio Harman Kardon şi îmbunătăţit de SRS Premium Sound 3D.

Dar acest ultrabook poate fi folosit la mult mai multe activităţi şi nu doar pentru a urmări filme. Tehnologia unică Toshiba de împărţire a ecranului face posibilă organizarea acestuia în nouă arii diferite, simultan. Cu alte cuvinte, puteţi monitoriza până la 9 ferestre simultan pe acest display. Eu sunt un fan al ecranelor late pentru ca lucrez cu multe taburi în 2 browsere şi de multe ori împart ecranul în două.

L-am butonat preţ de câteva minute şi mi-a plăcut. Toshiba Satellite U840W vine echipat cu cele mai noi procesoare Intel Ivy Bridge dedicate ultrabook-urilor, poate fi configurat cu până la 10GB memorie RAM DDR3 şi cu unităţi de stocare SSD cu capacitatea de până la 256GB sau unitate standard de 500GB+32GB mSATA SSD. Este echipat cu placă video integrată Intel HD 4000. La specificaţii tehnice nu vine cu nimic revoluţionar. Beneficiază de cele mai noi tehnologii şi respectă toate criteriile unui ultrabook.

La exterior însă este mai special datorită formatului dat de display-ul cu aspect 21:9. Dimensiunile 368.5mm x 200m x 20.8mm şi greutatea de 1.57Kg îl fac să fie uşor de transportat. Dar încă nu sunt genţi dedicate pentru acest format. Carcasa este fabricată din aluminiu şi plastic dur, ceea ce-l face să fie rezistent şi fiabil. Este bine construit, iar producătorul japonez a fost atent la finisaje.

Mi-a plăcut şi tastatura pentru că este de tip chiclet, iluminată, cu tastele dure şi bine delimitate. Eu sunt un mofturos când vine vorba de tastaturi, de taste. Scriu foarte mult, repede şi vreau să-mi simt degetele ok după multe ore de tastat. Touchpad-ul este generos şi suportă multi-touch. În părţile laterale tastaturii sunt amplasate boxele. Vine echipat cu 3 porturi USB 3.0, port HDMI, porturi audio, RJ-45 şi opţional Wi-Di.

Modelul butonat de mine avea instalat Windows 8, însă în magazine va veni deocamdată cu Windows 7, iar din 26 octombrie se poate face upgrade la Windows 8 cu 14.99 EUR. Va fi disponibil şi în România din septembrie.

Acest model a fost prezentat pentru prima dată la Computex 2012, însă la IFA 2012 am avut ocazia să-l butonez personal şi abia aştept să-l testez până la cel mai mic detaliu.