Tech Securitate

Cele mai bune 7 browsere pentru o navigare anonimă

Cele mai bune 7 browsere pentru o navigare anonimă

1. Tor Browser (TheOnionRouter)

Proiectul Tor sau browserul Tor oferă o experiență de navigare privată reală fără urmărire, supraveghere sau cenzură. Tor Browser izolează fiecare site web pe care îl accesați, astfel încât trackers-urile terțe și anunțurile să nu vă poată urmări. Orice cookie se șterge automat când ați terminat navigarea, la fel și istoricul de navigare.

2. SRWare Iron Browser

SRWare Iron este o alternativă reală. Browserul se bazează pe sursă Chromium și oferă aceleași funcții ca și Chrome dar fără punctele critice care privesc confidențialitatea. Prin urmare, SRWare Iron este un browser ale cărui funcții inovatoare le puteți folosi, fără să vă faceți griji pentru confidențialitatea dumneavoastră.

3. Brave Browser

Brave este un browser web gratuit și open-source dezvoltat de Brave Software, Inc., bazat pe browserul web Chromium. Blochează reclame și trackere de site-uri web și oferă o modalitate pentru utilizatori de a trimite contribuţii sub formă de jetoane de atenție de bază(Basic Attention Token (BAT)) site-urilor web și creatorilor de conținut. Creatorii de conținut pot folosi partenerul lor Uphold pentru a converti BAT-ul pe care îl castigă într-o monedă pe care o aleg.

4. Waterfox Browser

Waterfox este un browser web open-source pentru sistemele x64, ARM64 și PPC64LE. Intenția creatorului este ca Waterfox să fie un browser etic și să mențină suportul pentru extensiile moștenite din Firefox(din care acesta e divizat) dar la care Firefox a renunțat. Există versiuni oficiale pentru Windows, Mac OS, Linux și Android în două versiuni: Classic și Current.

5. Comodo Dragon Browser

Comodo Dragon este un browser web gratuit. Se bazează pe Chromium și este produs de Comodo Group. Având o interfață similară cu Google Chrome, Dragon nu implementează urmărirea utilizatorului Chrome și alte funcții care pot compromite confidențialitatea, înlocuindu-le cu implementările proprii de urmărire a utilizatorului și oferă măsuri suplimentare de securitate, precum indicarea autenticității și a puterii securităţii site-ului web.

6. Comodo IceDragon Browser

Comodo IceDragon este un browser de internet rapid și versatil bazat pe Mozilla Firefox, care oferă mai multe imbunătățiri de securitate, performantă și caracteristici pe bază procesului de bază. Complet compatibil cu plugin-urile și extensiile Firefox, IceDragon combină libertatea și funcționalitatea Firefox cu securitatea și confidențialitatea fără egal a Comodo.

7. Epic

Bazat pe protecția identității și a confidențialității utilizatorului, „Epic” este un browser web bazat pe Chrome sau Chromium (spre deosebire de Tor, care se bazează pe FireFox), chiar și aspectul său este foarte similar cu cel al opțiunii de fereastră incognito a Chrome, iar la ieșirea din browser șterge toate datele browserului.