Tech Masini

Tot ce trebuie să ştim despre Nissan Qashqai

Tot ce trebuie să ştim despre Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Cu un an în urmă, o a doua generație a lui Nissan Qashqai și-a asigurat poziția de șef al pieței SUV din Europa, fiind comercializat în aproximativ 200.000 de unități. Analiștii au raportat că, în viitorul apropiat, mulți clienți se vor orienta pentru un Qashqai.

Nissan Qashqai 2018
Nissan Qashqai cel mai bun in 2018

Cei ce doresc achiziționarea unui Nissan Qashqai, trebuie să țină cont de următoarele aspecte:

Motorul diesel 1.6 dCi este cea mai bună alegere

O mașină bună, care să aibă un consum mic, trebuie să aibă performanțe bune ori de câte ori doriți să plecați în vacanță. Astfel, se recomandă mașinile cu motor diesel. Cei 130 CP și 320 Nm oferă o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar câteva secunde și o viteză maximă de 190 km/h. De asemenea, consumul este mic, valorile medii fiind de aproximativ 6 l/100 km.

Sistemul de tracțiune integral nu trebuie folosit mereu, dar cei ce-si permit îl pot bifa

Chiar dacă folosiți mașina pentru deplasările către locul de muncă, există situații în care sistemul de tracțiune integrală este necesar. Pe zăpadă vă puteți descurca doar cu două roți motrice, dar sunt situații în care un 4×4 este foarte necesar.

Cutia de viteze are un mic dezavantaj

Chiar dacă pe lista de opționale există și o transmisia automată, aceasta nu se poate asocia cu sistemul de tracțiune integrală. Cea mai bună soluție este folosirea cutiei de viteze manuală. Odată ce vă obișnuiți, situația se remediază extrem de ușor.

Sistemul Around View Monitor este util, dar imaginile sunt de calitate slabă

Acest sistem poate permite controlul întregii suprafețe a mașinii în timpul parcării, cu ajutorul unor camere ce sunt montate în față, în spate și sub oglinzile retrovizoare. Este util în timpul parcărilor, însă imaginile sunt de proastă calitate.

Sistemul Nissan Safety Shield, un sistem necesar tuturor!

In situația achiziționării unui nou automobile, dotările modern nu trebuie să lipsească. Nissan dispune de unul dintre cele mai performante sisteme: monitorizare pentru unghiul mort, avertizare pentru părăsirea benzii de rulare și frânare autonomă în cazul unui impact inevitabil.

Plafonul vitrat vă va ajuta să vă mențineți mașina curată

Întrucât geamul de deasupra se murdărește foarte repede, mașina trebuie curățată frecvent.

Sistemul dezvoltat al scaunelor

Scaunele folosesc o serie de tehnologii din lumea medicală, tocmai pentru a permite un flux sangvin optim în zona spatelui, chiar și după foarte multe ore de condus. Sunt plăcute la ședere, oferind o poziție optimă la volan.

Nissan Qashqai este unul dintre cele mai de succes SUV-uri din ultimii ani, fiind catalogat ca cel mai apropiat automobil de nevoile zilnice, mai dinamic și mai eficient decât un SUV veritabil. Totuși, Qashqai este în competiție directă cu modele precum VW Tiguan sau Ford Kug., dar și cu modelele japoneze Toyota RAV4 și Honda CR-V.

Nissan Qashqai interior
Detalii despre Nissan Qashqai si cum arata la interior

Automobilul a fost oferit cu tracțiune față sau opțional, cu tracțiune integrală. Aceasta poate funcționa într-un mod eficient 2WD, în care puntea spate este decuplată de la transmisie sau în modul Auto, în care tracțiunea este gestionată în funcție de condițiile de drum. În plus, există modul Lock, folosit pentru situații de drum cu aderență redusă.

O versiune nouă, care s-a numit Qashqai+2, a apărut în anul 2008. Este mai lungă cu aproximativ 5 metri, oferind un al treilea rând de locuri, dispunând astfel de șapte locuri la interior. În anul 2010 automobilul a primit primul facelift, care a adus faruri noi, stopuri cu LED, dar și un interior cu un nou afișaj pentru computerul de bord.

Nissan Qashqai este o mașină spațioasă. Datorită caroseriei mai înalte balansul pare mai sensibil la viraje. Modularitatea este foarte bună, iar portbagajul este destul de spațios.

Nissan Qashqai – gamă de motorizări

La început, Qashqai a fost oferit cu patru motorizări: două diesel și două pe benzină. Motoarele pe benzină erau 1.6i și 2.0i, iar cele diesel 1.5 dCi și 2.0 dCI. În anul 2011, dieselul de 2 litri a fost înlocuit de o nouă unitate, de 1,6 litri și 130 CP. Dieselul 1.5 dCi este o variantă bună, deoarece este foarte economic, dar din punct de vedere dinamic, este sub așteptări.

Recomandat este noul diesel de 1,6 litri, însă prețurile pentru mașinile second-hand sunt mai mari, iar disponibilitatea este redusă. Motoarele pe benzină sunt aspirate și reprezintă o variantă pentru cei care caută mai mult rafinament. Însă, acestea au consumul mai mare, în special în traficul din oraș.

Fiabilitate și întreținere pentru Nissan Qashqai

Din punct de vedere al întreținerii, Qashqai nu are costuri mult prea ridicate.

Însă, mașina a avut parte și de mici probleme. Mulți s-au plâns că suspensia spate scoate un zgomot enervant, iar această problemă nu poate fi rezolvată decât prin schimbarea amortizoarelor de pe spate. Mulți au avut probleme cu uzura rapidă a ambreiajului, iar alții s-au plâns de interiorul care, în mers, produce zgomote deranjante.

Traducator-instant
Postarea Anterioara

skoda-karoq
Postarea Urmatoare