Tech Aplicatii mobile

Trucuri pentru utilizarea camerei Samsung Galaxy Note 10 Plus

Trucuri pentru utilizarea camerei Samsung Galaxy Note 10 Plus

Samsung Galaxy Note 10 Plus este fără îndoiala un telefon super performant, iar camera acestuia este principalul motiv pentru care acest telefon inteligent este atât de apreciat.

Odată cu apariția acestui telefon, cei de la Samsung au adăugat câteva funcții noi, care ajuta utilizatorul sa obțină fotografii si videoclipuri dintre cele mai interesante si deosebite.

Iată ce trucuri utile poți folosi in ceea ce privește camera Samsung Galaxy Note 10 Plus.

Realizează fotografii luminoase pe timp de noapte

Spre deosebire de modelul S10 care nu deține un mod de noapte autonom, Note 10 îl are din start si te poți bucura la maxim de el.

Nu doar ca poți face fotografii excelente pe timp de noapte cu ajutorul trio-ului camerelor din spate, dar te poți bucura si de o camera frontala performanta cu opțiunea Mod Noapte.

Aceasta opțiune este una foarte simplu de utilizat, dar extrem de eficienta. Modul Noapte utilizează practic cantitatea limitata de lumina disponibila într-un anumit cadru, si mai apoi o amplifica pentru a realiza o fotografie foarte

bine luminata, într-un loc in care acest lucru nu este posibil.

Pur si simplu ai nevoie de foarte putina lumina pentru ca acest mod sa funcționeze.

Utilizează S Pen-ul pentru a controla de la distanta camera

Acum este foarte simplu sa controlezi camera de la distanta, cu ajutorul S Pen-ului. Poți foarte ușor sa comuți intre moduri, sa micșorezi sau sa mărești, si sa te întorci intre camerele frontale si cele din spatele telefonului, folosind

Gesturi Aeriene.

Pentru a schimba unghiul de focalizare a imaginii, trebuie sa deplasezi S Pen-ul in sensul acelor de ceasornic. Vei reuși astfel sa captezi o fotografie a grupului restrâns sau chiar si întreaga scena.

Retine ca gesturile rapide si scurte sunt esențiale pentru a face ca gesturile aeriene sa funcționeze de fiecare data când le utilizezi. Butonul S Pen funcționează precum un declanșator obișnuit, si este la îndemâna ta pentru a realiza

selfiuri de familie si fotografii de grup.

Realizează videoclipuri fanteziste cu Bokeh

Fotografiile focalizate live adaugă un efect Bokeh, sau fundal încețoșat, in jurul unui obiect sau al unei persoane.

Acest model de la Samsung are o funcție de focalizare live la videoclipuri destul de extinsa. Selectează Live Focus Video din aplicația pentru camera, mod care funcționează excelent atât pe camerele frontale cat si pe camerele din spate.

Efectele oferite sunt: cerc mare, încețoșare, glitch, si punct de culoare. Fiecare dintre aceste efecte oferă un aspect unic videoclipului realizat, si cu ajutorul glisorului, ajustarea rezistentei efectului este extrem de simplu de realizat.

Una peste alta, despre Bokeh putem spune ca reprezinta calitatea plăcuta a estompării zonei nefocalizate dintr-o poza.

Editează si combina videoclipurile preferate

Editorul video pe care Samsung Galaxy Note 10 îl are incorporat este destul de impresionant. Pentru a-l utiliza trebuie sa deschizi videoclipul pe care vrei sa îl editezi, si sa selectezi butonul Editare, buton care arata ca un creion.

Astfel, mai multe instrumente de editare vor apărea in partea de jos a ecranului, pentru sarcini cum ar fi ajustarea vitezei de redare, adăugarea unui text, decuparea clipului, sau adăugarea de stickere. In partea de sus a ecranului

se găsește un buton Adăugare, buton care poate fi utilizat pentru a adaugă mai multe clipuri la proiectul pe care dorești sa îl realizezi.

In situația in care ai mai multe videoclipuri, atunci ai opțiunea de tranziție intre acestea, selectând butonul ‘’-‘’ intre cele doua videoclipuri. Mai mult decât atât, poți adaugă chiar si muzica de fundal, precum si text.

Capturează un sunet excelent atunci când filmezi un videoclip

Pentru a filma un clip cu un sunet absolut impecabil, atunci trebuie sa te asiguri ca urmezi câteva sfaturi importante. Selectează funcția Zoom-in Mic de pe telefonul tău Samsung Galaxy Note 10 Plus.

Nu uita sa pornești microfonul cu zoom, pentru a putea utiliza aceasta funcție. Deschide aplicația pentru camere si selectează Opțiuni avansate de înregistrare.

Apoi, comuta glisorul de lângă Microsoft in poziția On. Nu uita ca de fiecare data când înregistrezi un videoclip, sa faci zoom pe un anumit subiect, pentru ca microfoanele Note 10 să poată amplifica absolut orice sunet care

provine din zona mărită.

Spre exemplu, daca vrei sa înregistrezi un videoclip pentru un anumit proiect, atunci zgomotul de fond va fi diminuat, tocmai pentru ca vocea persoanei care vorbește sa fie extrem de clara.

Pe măsură ce înregistrezi, pe ecran va apărea o pictogramă pentru microfon, pictograma care anunță nivelul de zoom pe care îl utilizează de fapt microfonul.

Ținând cont de trucurile prezentate in acest articol, cu siguranță vei putea sa te bucuri la maxim de funcțiile telefonului tău inteligent Samsung Galaxy Note 10 Plus.