Software

Trucuri pentru utilizarea Windows 10 in 2020

Trucuri pentru utilizarea Windows 10 in 2020 august 14, 2020
Trucuri-pentru-utilizarea-Windows-10-in-2020

Indiferent ca vrei sa lucrezi mai productiv la locul de munca, sa pastrezi legatura cu cei dragi, sau doar sa te distrezi, este important sa stii ca Windows 10 vine la pachet in 2020 cu numeroase comenzi rapide si trucuri care te pot ajuta sa realizezi foarte multe.

Iti prezentam mai jos cateva dintre acestea, in speranta ca le vei utiliza cu incredere pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Trucuri pentru utilizarea tastaturii Windows 10 in 2020

Bucura-te de cele mai atractive emoji-uri

Acum, amuzantele emoji-uri nu mai sunt disponibile doar pentru telefonul tau inteligent, si asta pentru ca noua tastatura de emoji din Windows 10 iti ofera posibilitatea de a te exprima excelent. Pentru a o folosi cu succes, iata ce trebuie sa faci:

1. In momentul in care introduci un text, apasa tasta sigla Windows + .(punct). Facand acest lucru, iti va aparea tastatura de emoji.

2. Alege emoji-ul dorit utilizand mouse-ul, sau continua sa tastezi pana ce vei gasi emoji-ul care te intereseaza. Ai la indemana numeroase emoji-uri, care mai de care mai interesante si distractive.

Utilizeaza simbolurile ca un profesionist

In anumite situatii, este necesar sa tastezi un anumit caracter care nu se regaseste pe tastatura, si aici ne referim la o linie de dialog, precum si la simbolul drepturilor de autor.

In cazul in care tastatura ta are o tastatura numerica, atunci nu este nevoie sa gasesti un caracter, s ail copiezi si sa il lipesti, ci poti face foarte usor acest lucru. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

– Tine apasata tasta Alt de pe tastatura;

– In timp ce tii tasta Alt apasata, introdu pe tastatura numerica codul format din patru cifre al caracterului dorit. Retine ca aceasta procedura functioneaza numai pe tastatura numerica, si nu va functiona niciodata cu randul de numere aflate in partea de sus a tastaturii.

Obtine sau ofera asistenta tehnica

Cu ajutorul functiei Asistenta Rapida, vei putea vizualiza si vei putea partaja un computer, indiferent de locul in care te afli.

Comuta cu usurinta limbile intre ele

In cazul in care tastezi caractere in alte limbi, atunci cu siguranta iti va fi de un real folos sa instalezi mai multe tastaturi si sa comuti intre ele cu usurinta si rapiditate. Ei bine, acum poti face acest lucru foarte simplu si rapid cu Windows 10.

Revino la activitatile anterioare din cronologie

Accesarea cronologiei se realizeaza foarte simplu. Selecteaza Vizualizare activitati, optiune care se regaseste in bara de activitati, sau apasa tasta care are sigla Windows impreuna cu tasta Tab.

Deruleaza in jos, pana in momentul in care gasesti elementul la care doresti sa revii, dupa care da un click pentru a reveni in punctul in care ai ramas.

Gaseste rapid fotografia dorita

Acest truc este unul absolut excelent. Acum, in Windows 10 poti gasi cu usurinta o anumita fotografie in care se afla o anumita persoana, o anumita locatie, sau un fragment de text.

Mai mult decat atat, poti gasi si elemente preferate, fisiere sau foldere specifice. In fotografii se adauga anumite etichete pentru ca tu sa poti gasi exact ceea ce doresti fara a derula la nesfarsit.

Vorbeste in loc sa tastezi

Si aceasta functie este una extrem de utila, mai ales acum in 2020, cand majoritatea dintre noi avem foarte multe sarcini de indeplinit la locul de munca.

Cum poti face acest lucru in Windows 10?

Ei bine, pe tastatura tactila, selecteaza microfonul. Pe de alta parte, daca ai o tastatura fizica, atunci va trebui sa apesi tasta cu sigla Windows impreuna cu tasta H, pentru a putea dicta tot ceea ce iti trece prin minte.

Creeaza cele mai atractive prezentari

Pentru a crea cele mai atractive prezentari, ceea ce trebuie sa faci este sa introduci continutul dorit in PowerPoint si sa primesti sugestii pentru optimizarea prezentarii dorite.

Vrei sa modifici design-ul? P

entru a face acest lucru, selecteaza Design>Idei de proiectare, unde vei gasi mai multe optiuni.

Aliniaza aplicatiile

Selecteaza o fereastra deschisa, dupa care trage-o pana atinge efectiv marginea ecranului.

Toate ferestrele care sunt deschise vor fi afisate ulterior pe partea cealalta. In momentul in care vei selecta o fereastra, aceasta va umple efectiv spatiul liber.

Decupeaza continutul de pe ecran

Pentru a deschide bara de decupare, trebuie sa apesi tasta cu sigla Windows in acelasi timp cu tasta Shift si tasta S.

Vei deschide astfel bara de decupare, dupa care va trebui sa tragi cursorul deasupra zonei pe care doresti sa o capturezi. Zona pe care o decupezi va fi ulterior salvata in clipboard.