Software

Utilizarea functiilor Screen Time si Parental Control pe iPhone, iPad, si Mac

Utilizarea functiilor Screen Time si Parental Control pe iPhone, iPad, si Mac august 14, 2020
Utilizarea-functiilor-Screen-Time-si-Parental-Control-pe-iPhone-iPad-si-Mac

Screen Time este fara indoiala o inovatie extrem de interesanta, si asta pentru ca prin utilizarea sa parintii pot monitoriza cu usurinta timpul pe care copiii il petrec uitandu-se la ecranul telefonului.

Aceasta functie combinata cu Parental Control, activitatea copiilor este intotdeauna sub atenta observatie a parintilor.

Prin urmare, iti prezentam cateva lucruri interesante si foarte utile despre utilizarea functiilor Screen Time si Parental Control pe iPhone, iPad, si Mac.

Cum configurezi Restrictii continut si intimitate

Este foarte usor sa faci acest lucru. Trebuie doar sa urmezi pasii potriviti pentru a obtine rezultatul dorit.

1. Mergi la Configurari si selecteaza Timp de utilizare.

2. Selecteaza Continuati, iar apoi optiunea ‘’Acesta este dispozitivul meu’’ sau ‘’Acesta este dispozitivul copilului meu’’ in functie de ceea ce ai nevoie.

In cazul in care doresti ca toate configurarile tale sa fie in siguranta, si nici un alt membru al familiei sa nu aiba posibilitatea sa le modifice, atunci trebuie sa selectezi ‘’Utilizati codul de acces pentru Timp de utilizare, astfel incat sa creezi un cod de acces.

Introdu apoi din nou codul de acces pentru confirmare. In iOS 13.4 precum si in versiunile anterioare, in momentul in care confirmi codul de acces, ti se va cere sa introduci ID-ul Apple, precum si parola asociata.

Astfel vei putea sa resetezi codul de acces pentru Timp de utilizare in situatia in care il uiti.

Pe de alta parte daca vrei sa configurezi caracteristica Timp de utilizare pe dispozitivul copilului tau, atunci va trebui sa urmezi mesajele pana in momentul in care ajungi la Cod de acces parinte.

Dupa ce vei confirma acest cod de acces, ti se va solicita ID-ul Apple precum si parola asociata. Acesta poate fi folosit de asemenea pentru a reseta codul de acces pentru Timp de utilizare daca il vei uita la un moment dat.

3. Selecteaza Restrictii continut si intimitate

In cazul in care ti se cere, introdu codul tau de acces, apoi asigura-te ca activezi optiunea Continut si confidentialitate. Este recomandat sa alegi un cod de acces diferit de cel pe care il folosesti pentru deblocarea dispozitivului.

Daca vrei sa modifici sau sa dezactivezi codul de acces pentru dispozitivul pe care il utilizeaza copilul tau, atunci selecteaza Configurari>Timp de utilizare>[numele copilului], dupa care selecteaza ‘’Schimbati codul pentru timpul de utilizare’’.

Blocheaza continut web

iOS poate filtra in mod automat continutul site-urilor web astfel incat accesul la continut sa fie limitat. Mai mult decat atat, se pot adauga anumite site-uri intr-o lista de site-uri web aprobate sau blocate.

Ceea ce trebuie sa faci este sa mergi la Configurari>Timp de utilizare, sa selectezi Restrictii continut si intimitate, si mai apoi sa atingi Restrictii pentru continut>Continut web.

Selecteaza Acces nerestrictionat>Limiteaza site-urile pentru adulti>Limiteaza site-urile web permise. In functie de optiunea pe care o alegi, s-ar putea sa fie nevoie de informatii in plus, precum numele site-ului web pe care iti

doresti sa il restrictionezi.

Blocheaza achizitii din App Store si iTunes

Aceasta optiune este una extrem de utila pentru parintii ai caror copii utilizeaza destul de des un iPhone, iPad, sau Mac. Pentru a bloca descarcari sau cumparaturi din App Store sau iTunes, trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

1. Mergi la Configurari si atinge Timp de utilizare;

2. Selecteaza Restrictii continut si intimitate, si introdu codul de acces in cazul in care iti este solicitat;

3. Selecteaza Achizitii din App Store si iTunes;

4. Selecteaza o configurare si seteaz-o la NU permiteti.

Restrictioneaza aplicatii si caracteristici integrate

In situatia in care dezactivezi o aplicatie sau caracteristica, atunci trebuie sa stii ca aceasta nu este stearsa ci doar ascunsa pentru o anumita perioada de timp in ecranul principal.

Pentru a modifica aplicatiile permise, mergi la Configurari>Timp de utilizare, selecteaza Restrictii continut si intimitate, si tasteaza codul de acces pentru Timp de utilizare.

Apoi, selecteaza Aplicatii permise si atinge aplicatiile pe care doresti sa le permiti.

Blocheaza continutul explicit si evaluari de continut

Pentru a bloca redarea muzicii cu continut explicit, a emisiunilor TV sau a filmelor, trebuie sa:

1. Mergi la Configurari si selecteaza Timp de utilizare;

2. Selecteaza optiunea Restrictii continut si intimitate, si mai apoi Restrictii pentru continut;

3. Selecteaza acele configurari pe care doresti sa le faci pentru fiecare caracteristica sub Continut permis din Store.

Blocheaza cautarea pe net cu Siri

Caracteristicile Siri sunt foarte simplu de restrictionat. Tot ce trebuie sa faci este sa accesezi Configurari si sa selectezi Timp de utilizare. Apoi, atinge Restrictii continut si intimitate si Restrictii pentru continut. Deruleaza pana

ajungi la Siri, dupa care alege configurarile dorite.