Diverse

Trump semnează ordine privind principiile pentru utilizarea guvernului SUA de AI

Trump semnează ordine privind principiile pentru utilizarea guvernului SUA de AI decembrie 4, 2020
Donald Trump

Nouă principii pentru a încuraja încrederea publicului, pentru a stimula modernizarea.

Președintele american Donald Trump a semnat joi un ordin executiv care stabilește îndrumări pentru utilizarea agenției federale a inteligenței artificiale în luarea deciziilor guvernamentale.

Ordinul prezidențial ordonă agențiilor să pregătească cazurilor de utilizare a AI în departamentele lor și îndeamnă Casa Albă să elaboreze o foaie de parcurs pentru orientarea politicilor pentru utilizare administrativă.

Casa Albă a declarat că Trump stabilește nouă principii pentru proiectarea, dezvoltarea, achiziția și utilizarea AI în guvern într-un efort „de a încuraja încrederea publicului și încrederea în utilizarea AI și de a se asigura că utilizarea AI va proteja viața privată, drepturile civile și libertățile civile. “

Directorul tehnologiei din SUA, Michael Kratsios, a declarat că ordinul „va încuraja încrederea publicului în tehnologie, va stimula modernizarea guvernului și va demonstra superioritatea Americii în AI”.

Administrația Trump a făcut din IA o prioritate, eliberând mai devreme îndrumări agențiilor federale cu scopul de a limita „depășirea” în reglementarea utilizării IA de către companiile private, în timp ce a cerut agențiilor să utilizeze AI, dar si eliminarea reglementările învechite.

Ordinul subliniază utilizarea AI trebuie să fie „legală; intenționat și orientat spre performanță; precis, fiabil și eficient; sigur; de inteles; responsabil și trasabil; monitorizat regulat; transparent; și responsabil ”.

IA este utilizată de numeroase agenții guvernamentale pentru instrumente predictive de aplicare și de agenții de reglementare pentru a prelucra și revizui cantități mari de date pentru a detecta tendințele și a modela elaborarea politicilor.

Unele state și orașe din SUA și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aplicațiile de IA, în special la o posibilă prejudecată algoritmică în utilizarea software-ului de recunoaștere facială de către oamenii legii.

Un raport din februarie al cercetătorilor Stanford și New York University, prezentat unei agenții administrative din SUA, a documentat 157 de cazuri de utilizare a IA de către 64 de agenții federale și a spus că ar putea „moderniza administrația publică, promovând forme mai eficiente, corecte și echitabile de acțiune a statului”.

Dar raportul, intitulat „Government by Algorithm”, a menționat că AI poate fi utilizată pentru a nega beneficii sau pentru a lua decizii care afectează drepturile publicului și ar putea stimula îngrijorările cu privire la acțiunile guvernamentale arbitrare.