Diverse

Trump semnează ordine privind principiile pentru utilizarea guvernului SUA de AI

Trump semnează ordine privind principiile pentru utilizarea guvernului SUA de AI decembrie 4, 2020
201130-donald-trump-jm-1222 e82b9680d3b3a48e8c8e8fec784fac07

Nouă principii pentru a încuraja încrederea publicului, pentru a stimula modernizarea.

Președintele american Donald Trump a semnat joi un ordin executiv care stabilește îndrumări pentru utilizarea agenției federale a inteligenței artificiale în luarea deciziilor guvernamentale.

Ordinul prezidențial ordonă agențiilor să pregătească cazurilor de utilizare a AI în departamentele lor și îndeamnă Casa Albă să elaboreze o foaie de parcurs pentru orientarea politicilor pentru utilizare administrativă.

Casa Albă a declarat că Trump stabilește nouă principii pentru proiectarea, dezvoltarea, achiziția și utilizarea AI în guvern într-un efort „de a încuraja încrederea publicului și încrederea în utilizarea AI și de a se asigura că utilizarea AI va proteja viața privată, drepturile civile și libertățile civile. “

Directorul tehnologiei din SUA, Michael Kratsios, a declarat că ordinul „va încuraja încrederea publicului în tehnologie, va stimula modernizarea guvernului și va demonstra superioritatea Americii în AI”.

Administrația Trump a făcut din IA o prioritate, eliberând mai devreme îndrumări agențiilor federale cu scopul de a limita „depășirea” în reglementarea utilizării IA de către companiile private, în timp ce a cerut agențiilor să utilizeze AI, dar si eliminarea reglementările învechite.

Ordinul subliniază utilizarea AI trebuie să fie „legală; intenționat și orientat spre performanță; precis, fiabil și eficient; sigur; de inteles; responsabil și trasabil; monitorizat regulat; transparent; și responsabil ”.

IA este utilizată de numeroase agenții guvernamentale pentru instrumente predictive de aplicare și de agenții de reglementare pentru a prelucra și revizui cantități mari de date pentru a detecta tendințele și a modela elaborarea politicilor.

Unele state și orașe din SUA și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aplicațiile de IA, în special la o posibilă prejudecată algoritmică în utilizarea software-ului de recunoaștere facială de către oamenii legii.

Un raport din februarie al cercetătorilor Stanford și New York University, prezentat unei agenții administrative din SUA, a documentat 157 de cazuri de utilizare a IA de către 64 de agenții federale și a spus că ar putea „moderniza administrația publică, promovând forme mai eficiente, corecte și echitabile de acțiune a statului”.

Dar raportul, intitulat „Government by Algorithm”, a menționat că AI poate fi utilizată pentru a nega beneficii sau pentru a lua decizii care afectează drepturile publicului și ar putea stimula îngrijorările cu privire la acțiunile guvernamentale arbitrare.