Tech Laptop

Ultrabook Acer Aspire 3951 – specificatii tehnice

Ultrabook Acer Aspire 3951 – specificatii tehnice

Potrivit unor zvonuri, Acer pregăteşte un ultrabook de 13.3 inchAcer Aspire 3951. Modelul ar urma să ajungă pe piaţă începând cu luna octombrie şi va putea fi cumpăraţ la un preţ aflat în intervalul 500-700 dolari. Informaţiile sunt susţinute şi de câteva imagini prezentate pe un site vietnamez.

Aşa cum anticipam, anul 2012 se anunţă favorabil pentru laptop-uri cât mai subţiri şi mai performante. Intel a dat startul acestui nou concept de portabil – ultrabook – la Computex 2011. Mai nou, producătorul de procesoare a lansat şi Fondul Ultrabook cu un capital de 300 de milioane de dolari. Sistemele ultrabook vor oferi experienţe mai sigure în dispozitive cât mai slim, uşoare şi elegante la preţuri medii. Scopul acestui fond, din care se vor face investiţii în următorii 3-4 ani, este de a crea un ciclu de inovație și capabilități pentru această nouă categorie de dispozitive aflată în plină expansiune.

Mai mulţi producători de portabile s-au apucat de treabă, Asus fiind cel mai rapid şi care are pregătit de lansare modelul Asus UX21. Din urmă vin şi cei de la Lenovo, Dell, HP şi acum Acer.

Acer Aspire 3951 ar trebui să aibă o diagonala de 13,3 inch şi poziţionat pe segmentul entry-level, foarte aproape de seria Aspire TimelineX. Dacă analizăm imaginile, vedem foarte multe similitudini la design cuApple MacBook Air. Să sperăm că nu vor începe “războaiele” şi pe segmentul de portabile.

Şasiul şi carcasa par a fi metalice şi pe care găsim logo Acer. Modelul este foarte subţire, astfel că majoritatea porturilor au fost amplasate în partea din spate – port HDMI, USB, Video şi conectorul de alimentare. Pe laterale se găsesc un cititor de carduri şi portul pentru jack audio.

La baza configuraţiei va sta un procesor Intel Sandy Bridge, tehnologia Smart Connect şi Rapid Start pentru revenire din modul sleep în aproximativ 5-6 secunde (zvonurile spun 1.7 secunde – cam optimist). Au mai fost menţionate câteva informaţii cu privire la mediile de stocare – pe hard disk-uri cu capacităţi de până la 500 GB şi alternativ SSD la 160GB).

Tot sistemul ar putea fi alimentat de o baterie lithium-ion polymer şi ar putea asigura o autonomie de până la 10 ore în condiţii normale de lucru şi până la 30 de zile în standby.

Nu sunt informaţii cu privire la o dată fixă de lansare, dar deocamdată aşteptăm confirmarea sau infirmarea modelului şi apoi să sperăm că-l vom vedea şi pe raft.