Laptop Tech

Ultrabook Gigabyte la sfarsitul lui 2012

Ultrabook Gigabyte la sfarsitul lui 2012

Gigabyte, firma taiwaneză cunoscută pentru fabricarea plăcilor de bază, dorește să se implice în fabricarea ultrabook-urilor. Conform DigiTimes, compania va încerca să lanseze primul model la sfârșitul anului viitor, profitând de noua platforma Intel Ivy Bridge de 22 nm.

Segmentul ultrabook-urilor se extinde rapid printre firme mari cum ar fi Asus, Toshiba, Acer și Lenovo. Până și HP și Dell și-au anunțat prezența cu un model în 2011 și/sau 2012. Cu toate că lucrurile par simple și se pot rezuma în foarte puține cuvinte – “un alt ultrabook printre zecile care vor fi lansate”, cei de la Gigabyte ar putea întâmpina o problemă – lipsa de materiale.

Multe materiale și componente nu vor mai fi disponibile pentru producerea unui nou model care să îndeplinească condițiile impuse de Intel, iar acest lucru ar putea să mărească costurile de fabricare. Bineînțeles, asta duce la o reacție în lanț… crește prețul de producție, crește și prețul la care poate fi cumpărat produsul și știm cu toții că cei de la Intel au “bătut moneda” sub 1000 de euro pentru ultrabook-uri.