Tech Laptop

Ultrabookurile puse sub semnul intrebarii

Ultrabookurile puse sub semnul intrebarii
Deși a trecut ceva timp de la anunțarea noilor laptopuri subțiri, sub denumirea de ultrabook-uri, controversele și părerile despre noile dispozitive și strategia celor de la Intel nu lipsesc. Primul ultrabook va fi lansat la jumătatea lui octombrie, iar cei de la Intel se așteaptă ca noile laptopuri să aibă un succes greu de egalat. Ei estimează că până la sfârșitul anului 2012, 40% din consumatorii de pe acest segment o să aibă un ultrabook. Optimismul celor de la Intel nu influențează cu nimic părerea celor de la AMD care susțin, destul de îndreptățit, că MacBook Air de la Apple este greu de ajuns din urmă.

Ultrabook

Prețul unui ultrabook nu va depăși 1000 de dolari (teoretic vorbind), dar asta nu înseamnă, conform celor de la Intel, că vor fi mai puțin performante. Acestea vor avea în componență ultima generație de microprocesoare Intel și vor oferi fiabilitate, mobilitate, performanță și o autonomie a bateriei destul de mare, calități ce atrag utilizatorii din sectorul business.

John Taylor, directorul departamentului de client product marketing şi software de la AMD, consideră că rămâne de văzut cum se va duce lupta dintre ultrabook-uri și MacBook-uri și că va fi cu atât mai interesant cu cât Apple folosește aceleași tipuri de microprocesoare – Intel Sandy Bridge. Mai mult, se pare că cei de la AMD iau în considerare includerea noilor APU Trinity în dispozitive asemănătoare, lucru ce ar mări performanțele grafice şi nu numai.