Diverse

Un curs bucatar iti poate deschide multe usi in viata profesionala!

Un curs bucatar iti poate deschide multe usi in viata profesionala!

Gastronomia este cu siguranta unul dintre domeniile cele mai cerute pe piata joburilor la nivel global. Zilnic, sute de anunturi posteaza cereri pentru bucatari si patiseri pentru a lucra in marile bucatarii ale lumii. Meseria de bucatar este banoasa, frumoasa si distractiva, iar pentru cei care adora simturile si mancarea, se potriveste ca o manusa.

Cursuriautorizate.eu organizeaza curs bucatar pentru toti cei dornici care doresc o meserie sau sa se recalifice. Pe toata durata cursului, participantii vor invata:

-Comunicare si numeratie;

-Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei;

-Comunicare in limba moderna;

-Asigurarea calitatii;

-Dezvoltare personala in scopul obtinerii performantei;

-Igiena si securitatea muncii ;

-Lucrul in echipa;

-Aprecierea valorii nutritive a alimentelor;

-Pregatirea materiilor prime si auxiliare;

-Tehnici de ambalare;

-Prepararea tipurilor de aluat pentru obtinerea produselor de patiserie;

-Prepararea semipreparatelor folosite in patiserie;

-Prepararea aluaturilor pentru produse fainoase;

-Prelucrarea aluaturilor pentru obtinerea produselor de patiserie;

-Prelucrarea aluaturilor pentru fabricarea produselor fainoase;

-Coacerea si uscarea.

 

Oamenii vor fi mereu flamanzi de mancare buna. Chiar si in perioadele economice dificile, industria alimentara are nevoie de mult mai multi profesionisti cu experienta practica adecvata sau pregatire culinara. Desi a fi bucatar necesita multa responsabilitate, poate fi si o cariera extrem de plina de satisfactii.

Exista o serie de titluri diferite si pozitii de bucatar si fiecare are locul sau in bucatarie. Hotelurile angajeaza de obicei bucatari executivi, care sunt in esenta „bucatarul-sef” al bucatariei. Unele companii angajeaza un sous bucatar, care serveste drept „mana dreapta” a sefului sau bucatarului executiv. Asistentii bucatari lucreaza cu un bucatar sef si ajuta la pregatirea mancarii si la prezentarea farfuriilor. Pe de alta parte, brutarii sau patiserii lucreaza in mod special in sectiunea de produse de patiserie sau de desert din bucatarie.

Unde pot lucra bucatarii?

-Hoteluri;

-Restaurante;

-Linii de croaziera;

-Statiuni;

-Baruri;

-Cluburi de noapte;

-Saloane;

-Scoli;

-Centre comunitare;

-Cafenele;

-Restaurante fast-food;

-Cazinouri

-Supermarketuri;

-Magazine alimentare;

-Cafenele;

-Delisuri;

-Case private;

-Centre de conventii;

-Spa-uri;

-Bucatarii corporative;

-Studiouri;

-Bucatarii regale;

-Institutii guvernamentale (locale, de stat si federale).

In afara de a invata cum sa gateasca si sa pregateasca aproape fiecare tip de mancare, bucatarii sunt responsabili si pentru crearea si proiectarea de noi elemente de meniu. Bucatarii devin experti in utilizarea diferitelor tipuri de echipamente de bucatarie si trebuie sa inteleaga de ce are nevoie un corp pentru a fi energizat. Bucatarii sunt, de asemenea, familiarizati cu diferitele tipuri de bucatarii si terminologii internationale.

Bucatarii au libertatea de a inova si experimenta mancarurile. Pe scurt, bucatarii isi pot permite sa fie creativi la locul de munca. Este o libertate de care multi profesionisti nu se bucura de obicei la locul de munca!

Bucatarii care lucreaza la seturi de lucru de ultima generatie se pot bucura de un pachet cu salariu ridicat. Impreuna cu pachetul de salarii frumos, acestia se pot bucura si de alte avantaje cum ar fi – sansa de a interactiona cu clienti din intreaga lume, de a lucra cu bucatari talentati etc.

Un bucatar calificat este intotdeauna la mare cautare. Lipsa de oportunitati de angajare nu este ceva de care trebuie sa se ingrijoreze!

In afara de un loc de munca obisnuit, bucatarii au, de asemenea, numeroase oportunitati de munca independenta in fata lor.

De asemenea, munca intr-un restaurant presupune disciplina, insa are si multe beneficii. Cand lucrezi la un restaurant, nicio zi nu este exact ca inainte. Veti servi o multime de invitati si veti experimenta mai multe tipuri diferite de clienti (ceea ce poate fi un lucru bun, deoarece s-ar putea sa intalniti niste oameni foarte draguti si un lucru rau, deoarece ati putea intalni oameni care nu va respecta). Daca esti tipul de persoana care iubeste aventura, cineva care nu face lucrurile in acelasi mod de doua ori, atunci lucrul la un restaurant va fi o experienta distractiva pentru tine. Va veti bucura de imprevizibilitatea care vine odata cu mediul de lucru al restaurantului.  Lucratorii din restaurante trebuie sa aiba o minte ascutita. Trebuie sa fie foarte atenti pentru ca trebuie sa-si aminteasca cine, la ce masa, a comandat ce fel de mancare. De asemenea, ar trebui sa-si aminteasca aproximativ cat timp a trecut de cand au comandat, astfel incat sa nu fie asteptati prea mult timp. De asemenea, trebuie sa fie rapizi si atenti pe picioare, astfel incat sa nu cada accidental farfuria unui client. Daca nu sunteti „pe minge”, clientii vor pleca nemultumiti. Dar, daca sunteti atenti, clientii dvs. vor fi fericiti, va vor lasa un sfat bun si va vor recomanda restaurantul prietenilor lor.

Munca la restaurant implica munca in echipa. Toata lumea are o treaba specifica de facut si, daca unul dintre ei se incurca, toata lumea are probleme. Acest lucru ii determina pe muncitorii din restaurante sa invete sa lucreze impreuna. Drept urmare, se vor lega si vor deveni nu numai o echipa, ci si un grup de prieteni. Desigur, fiecare loc este diferit, dar se intampla in majoritatea locurilor. Chiar daca ati avut o zi grea, va puteti relaxa stiind ca colegii dvs. de munca vor avea spatele. Daca lucrati la un restaurant, exista sanse mari sa va legati cu colegii dvs. de munca si sa deveniti parte a echipei lor.

Meseria de bucatar este una frumoasa si chiar si in perioada de pandemie a fost una dintre meseriile cele mai cautate de angajatorii din Romania! Investes-te intr-un curs bucatar si devino cel mai bun!