Emisiuni, Filme si Seriale Seriale Coreene

Un nou serial coreean se va difuza pe postul TVR 1: “Secretele de la palat”

Un nou serial coreean se va difuza pe postul TVR 1: “Secretele de la palat”

Postul de televiziune TVR 1 va difuza o nouă producție coreeană pe micile ecrane din România. Serialul, originar din Coreea de Sud, se numește “Secretele de la palat”.

Numele original al serialului este “Seondeok Yeo Wang”, iar în limba engleză: “The Great Queen Seondeok”. Serialul va putea fi vizionat pe postul de televiziune TVR începând cu data de 6 iulie 2021 de la ora 18:15.

Serialul coreean “Secretele de la palat” a fost lansat în anul 2009. Primul episod a fost difuzat pe postul de televiziune MBC în data de 25 mai 2009, iar ultimul episod în data de 22 decembrie 2009. Serialul numără un sezon și 62 de episoade.

Acest serial se încadrează în genurile biografic, dramă și istoric.

Este un serial regizat de Geun-Hong Kim și Hong Kyun Park, după un scenariu semnat de David Bannon.

Din distribuție fac parte actori precum: Jeong Woong-In, Jeong-Hyeon Kim, Dam Ryu, Yo-Won Lee, No-Min Jeon, Mun-Shik Lee și Gyo-Jin In.

Acțiunea serialului “Secretele de la palat” se desfășoară în perioada celor trei regate: Shilla, Baekjae și Goguryo, în jurul anilor 572-647.

Deok-Man este abandonată la naștere din cauza unei profeții vechi, iar regele Jinpyeong este obligat să o trimită pe cea de-a doua geamănă departe de palat, împreună cu So-Hwa. Ceva mai târziu, Deok-Man revine la palatul regal din Shilla pentru a ține piept lui Mi-Shil, care dorea neapărat să devină regina din Shilla.

Mi-Shil va pune la cale un plan diabolic pentru a nu-i permite lui Deok-Man să fie recunoscută ca prințesă.

Mi-Shil va reuși să o ucidă pe prințesa Cheon-Myeong. Prințesa Deok-Man îl va coopta pe generalul Kim Yu-Shin pentru a-și elimina un adversar înverșunat și să ajungă la tron.

Deok-Man va fi recunoscută ca prințesă în urma unei eclipse de soare pe care o profețește cu ajutorul unui călugăr ce ştia să descifreze mișcarea planetelor.

Între timp, Mi-Shil va porni o revoltă pentru înlăturarea regelui de la putere și pentru a-şi îndeplini marele ei vis: acela de a deveni regină. Fii înfrântă de trupele conduse de Yu-Shin și Al-Cheon, Mi-Shil se va sinucide.

Inainte de a recurge la acest gest îi lasă vorbă urmașului său, Bi-Dam, fiul ei și al regelui Jinji, să facă în aşa încat să devină rege. După moartea regelui, Deok-Man va deveni regina Seon-Deok.

Este prima femeie care va domni în regat, însă va fi nevoită să renunțe la dragostea pentru Kim Yu-Shin pentru a deveni conducător.

Va urma o domnie violentă, cu revolte puse la cale de urmașii lui Mi-Shil, printre care și fiul acesteia, Bi-Dam. Chiar dacă este îndrăgostit de regină, Bi-Dam va dori să urmeze ultimele dorințe ale lui Mi-Shil. Din păcate acesta este păcălit de prietenii săi ca să se întoarcă împotriva lui Deok-Man și să pornească o revoltă pentru înlăturarea reginei de la putere.

La un moment dat, îşi va da seama că a fost înșelat, dar, din păcate este prea târziu. Trupele lui Yu-Shin și Al-Cheon vor reuşi să înfrângă răscoala, prinzându-i astfel pe cei vinovați. Bi-Dam va reuși să scape. Insă, încercând să ajungă la regina Seon-Deok, va fi ucis de arcași.