Tech Smartphones

Va avea noul iPhone 6 un ecran curbat?

Va avea noul iPhone 6 un ecran curbat?

Zvonul conform căruia iPhone 6 va fi lansat cu un ecran de safir și că va abandona tehnologia Gorilla Glass circulă de mai mult timp pe internet. Acest zvon a căpătat credibilitate când s-a aflat că Apple va folosi o fabrică din Arizona, Statele Unite, pentru a prelucra safire produse în mod artificial.

Cristalul artificial de safir pe care îl folosește Apple este foarte asemănator cu cel de sticla, însa este mai rezistent și este fabricat în așa fel încât să fie incolor și transparent. Aceast plus de durabilitate ar conferi noului iPhone 6 un plus de protecție și ar îmbunătăți durata de viața a ecranului. De asemenea, safirul dă dovada și de o conductivitate termică impresionantă, ceea ce ar ajuta la o racire mai eficientă a noului telefon.

Și un ecran de safir se potrivește foarte bine cu un design curbat pentru iPhone 6. Zvonul a apărut în urma unei prezentări video de concept realizată de Arthur Reis care introduce un ecran concav pentru noul telefon Apple.

Dacă Apple se hotărăște să adopte acest design, iPhone 6 nu ar fi primul telefon cu ecran curbat de pe piața. Anul trecut Samsung a lansat primul smartphone de acest gen, dar Galaxy Round nu s-a dovedit a fi marele succes așteptat. Curbura ecranul însa era spre interior, ecranul fiind convex, ceea ce a făcut ca telefonul sa fie mai dificil de manevrat. Un alt exemplu este LG G Flex, un model care a avut ceva mai mult succes şi pe care am avut ocazia să-l testăm în redacţia Laptop News.

Pe langa ecranul concav, laptopmag raportează ca opțiunile pe care Apple le va oferi pentru noul iPhone 6 includ un procesor quad core A8 și o cameră foto de 10 Mega pixeli. Dimensiunea ecranului ar fi de 4.5 sau 4.7 inci și ar putea să existe chiar și o variantă de 5.5 inci LCD.

De asemenea, Sun Chang Xu, analist șef pentru ESM-China a raportat că iPhone 6 va încorpora și o serie de senzori de mediu, care vor măsura presiunea atmosferică, temperatura precum și umiditatea. Aceasta informație se potrivește destul de bine cu viziunea hi-tech susținută de Apple, având în vedere că știm deja ca noul iPhone va folosi scanarea aprentei digitale pentru un plus de securitate și că iWatch va putea măsura pulsul și tensiunea arterială.