Tech Tableta

Venus JXD S908 – Tableta quad core ieftina cu ecran retina

Venus JXD S908 – Tableta quad core ieftina cu ecran retina

Ecranele de tip Apple “Retina” au făcut tabletele companiei americane foarte populare fără a fi nevoie de cheltuieli extraordinare în domeniul cercetării şi dezvoltării de tehnologii inovative. Acum, numeroşi producători de tablete încearcă să aplice aceeaşi reţetă pentru a-şi face propriile produse cât mai dezirabile. Un asemenea exemplu este producătorul chinez de tablete JXD care tocmai şi-a lansat propria tabletă cu sistem de operare Android şi care are un display de tip Apple ”Retina”.

Numele oficial al noului gadget este Venus JXD S908 şi avem de-a face cu o tabletă de 9.7 inch care are un frumos display IPS cu rezoluţie de 2048 pe 1536 pixeli. Tableta vine cu un SoC (system-on-chip) chinezesc cu patru nuclee de procesare. Este vorba de un procesor Allwinner A31 care este la fel cu cel folosit de tabletele italiene Lucid de la compania Ekoore. Trebuie însă să vă avertizăm că aceste nuclee de procesare nu folosesc arhitectura ARM Cortex-A9 şi nici A15, ci mult mai modesta ARM Cortex-A7, care este şi mai eficientă din punct de vedere energetic.

Cipul foloseşte un iGPU PowerVR SGX 544 cu 8 unităţi de procesare 3D şi beneficiază de o memorie RAM de 2GB. Utilizatorul are la dispoziţie 16 GB de spaţiu de stocare în tehnologie flash NAND, dar poate folosi şi un card microSD cu o capacitate maximă de 32 GB.

Preţurile încep în jurul sumei de 200 EUR, iar acest preţ este mult mai puţin decât cei 270 EUR pe care trebuie să-i plătim pentru o tabletă Ekoore Lucid cu acelaşi display de tip „Retina”.